Gedenktekens en assieraden

 

Wanneer je iemand verliest wil je alles doen om hem of haar vast te houden. Het is onvoorstelbaar dat het leven zonder je dierbare door zal gaan. Je zoekt een manier om jezelf staande te houden, om datgene wat je is overkomen een plek te geven. En dat is vaak heel erg moeilijk. Een van de dingen die kunnen helpen is nadenken over een gedenkteken. 

Afscheid - handje in brons

 

Persoonlijke betekenis zoeken

Zoekt u een gedenkteken met een persoonlijke betekenis? En wilt u geen anonieme urn of een beeldje uit China, maar een beeld of object dat uw dierbare eer aandoet? Een beeld dat past bij uw gedeelde leven, met een symbolische betekenis. Een beeld dat herinneringen oproept waar u met verdriet, met weemoed, maar ook met een glimlach aan terugdenkt. Zo'n gedenkteken laat zien hoe uniek en bijzonder uw dierbare was, het biedt troost en kan een beetje rust en berusting brengen. 

"Het winterkoninkje ziet er erg mooi uit. Van de schroefsluiting voor de asruimte zie je bijna niks. Mooi gedaan. Namens ons allemaal bedankt voor het mooie resultaat, het meedenken en uw hartelijke ontvangst in uw atelier."

Een gedenkbeeld

Een gedenkbeeld vormt een monument voor iemands leven. Het haalt de belangrijkste eigenschap of passie naar voren. Het is laat meer zien dan een gedenkteken dat vaak wat abstracter is. Een gedenkbeeld laat een belangrijk onderdeel zien van iemands leven of geeft vorm aan hoe u het verlies ervaart.

gedenkgeschenken en troostcadeaus  boot met orchidee - gedenkbeeld  Mooie kunst als verjaardagscadeau

Veel mensen houden van de vogels in hun tuin. Ze bieden troost, net als bloemen.

 


 

Je dierbare gedenken

Gedenken is een menselijke eigenschap. We stappen niet zomaar over een groot verlies heen, maar hebben tijd nodig om dat te verwerken. Een gedenkbeeld, een assierraad, een bijzonder voorwerp dat de overledene koesterde... iedereen haalt ergens anders troost uit. Ook een beeld van brons kan weergeven hoe geliefd iemand was, hoezeer hij of zij gemist wordt. Het kan de passie van iemand verbeelden, liefde voor vogels, de tuin of een geliefde sport. Maar ook kan het staan voor de vergankelijkheid van het leven, het overgaan naar de andere zijde, het blijven voortbestaan in ieders herinnering.

vlinder op grafsteen - gedenkbeeld Gedenkbeeld - vlinder Gedenkbeelden met as overledene

Er zijn twee verschillende vlinders, dus u kunt kijken wat het beste bij uw dierbare past. 

 

Een asbeeld

Een beeld kan ook gebruikt worden om (een deel van) de as te bewaren. In plaats van een urn wordt voor een beeld gekozen, waarbij in het beeld zelf of in een sokkel ruimte is voor de as. Wij maken dit meestal zo dat het vullen met as thuis, in eigen omgeving, kan worden gedaan. Bekijk onze collectie bronzen beelden online of bezoek onze galerie. We kunnen u dan in alle rust uitleggen wat de mogelijkheden zijn.

Asbeelden en gedenkbeelden

Dit is ons nieuwste beeld: een omhoogkijkend jong roodborstje. Het heet: Lief roodborstje

 

Asruimte in de sokkel

In de sokkel van een beeld kunnen we een asruimte maken. Het vullen daarvan met de as brengt emoties met zich mee en het liefst doet u dit waarschijnlijk in uw eigen omgeving met de mensen waar u van houdt. Daarom hebben wij gezorgd dat u deze asruimte heel eenvoudig zelf kunt vullen.

asbeeld uil

In de sokkel kan een (kleine) asruimte gemaakt worden.

Asbeelden voor vader of moeder   beeld ter herinnering - vullen met as

Bij deze twee asbeelden uit de serie Gedenkboot bevindt de asruimte zich in het beeld zelf.

 

Asbeeld ter herinnering aan overleden dierbare

Ook voor het Geliefd Roodborstje hebben we sokkels met asruimte erin op voorraad. Zou u dit graag willen, vraag dan gerust foto's aan, zodat u kunt bekijken hoe dit eruit ziet.

 

Asruimte in de steen

Als een beeld op een steen staat, kunnen we daar soms ook in een asruimte in maken. Zoals bij dit roodborstje. 

Asbeelden en gedenkteken van brons

Ook bij dit beeld kunt u zelf de asruimte vullen. Er zit een asruimte in de steen (dit roodborstje is al verkocht)

 

Met zorg en liefde

Onze bronzen beelden zijn met zorg en liefde gemaakt en door ons zelf gegoten in heel kleine oplages zodat elk beeld uniek is. Een bronzen beeld is niet goedkoop en daarom proberen we onze gedenkbeelden betaalbaar te houden. De belangrijkste vraag is echter: wat kan een beeld voor u betekenen, hoe waardevol kan het zijn. Een herinneringsbeeld dat u elke dag een beetje troost kan bieden, dat u helpt om de dag door te komen, dat helpt om te accepteren dat iemand er niet meer is...

Bronzen beelden

Dit bijzondere vlinderbeeld maken we alleen op bestelling.

 

Een gedenkbeeld uitzoeken

U kunt zich via de website oriënteren en kijken welk beeld u aanspreekt. Soms hebben we een beeld dat uitverkocht is wel in ons atelier staan, maar dan met een asruimte. Informeer daarom als u wilt weten wanneer een beeld beschikbaar is. Via de mail kunnen we al uw vragen beantwoorden en vaak sturen we foto's om de mogelijkheden toe te lichten. En natuurlijk kunt u altijd op zaterdag onze galerie bezoeken (op afspraak). Neem dus gerust contact op: 06-50549457 of info@mooibrons.nl

 

bronzen beelden als cadeau kopen  <-  Klik hier voor info mbt retourneren en ruilen

 

Weet u al welk beeld u het mooist en meest passend vindt? U kunt het direct online bestellen of u kunt contact met ons opnemen over het beeld dat u graag wilt ontvangen. We nemen alle details met u door en u krijgt het beeld zorgvuldig verpakt thuisbezorgd.

 

Is een beeld niet in de collectie?

Wij gieten alle beelden zelf, een langdurig en arbeidsintensief proces, vooral omdat we perfectie en de juiste uitstraling nastreven.  Soms zijn beelden al verkocht voordat ze helemaal klaar zijn. Die zijn dus zelden of nooit online te koop. Bent u ook al een tijd aan het wachten tot een beeld online beschikbaar komt? Doe dat niet maar bel of stuur ons een bericht. U hoeft het niet te bestellen, maar dan zetten wij het op de bestellijst voor onze bronsgieterij. De levertijd bedraagt meestal 6-8 weken, afhankelijk van de datum van gieten. U krijgt bericht wanneer u het zou kunnen bekijken (in de galerie of via foto's). Bestellen kan dus van tevoren, kopen kan pas als het beeld helemaal klaar is en het aan uw verwachting voldoet.

 

bronzen beeld als urn

Roodborstjes zijn graag in onze buurt. Ze zijn nieuwsgierig, hebben een opgewekte en eigenzinnige uitstraling en zijn daarom bij iedereen geliefd.

 

Een gedenksieraad

Veel mensen houden van sieraden. Je draagt deze dagelijks of alleen voor een speciale gelegenheid, maar bijna altijd raak je eraan gehecht. Daarom kiezen veel mensen voor een gedenksieraad. Zo voel je je verbonden met je dierbare, je hebt een tastbare herinnering dicht bij je, die je kunt delen met anderen of voor je zelf kunt houden. Denkt u aan een gedenksieraad van goud, dan kunnen we voor u een assieraad ontwerpen of een sieraad met vingerafdruk. Wie zich al wil oriënteren is op zaterdag van 11-17 uur van harte welkom in ons atelier. Laat wel van te voren weten dat u komt, zodat we deze tijd vrij kunnen houden: info@mooibrons.nl

ashanger Gedenkbrons met zilver

 

Tijd om na te denken

Of je een gedenkbeeld of gedenksieraad kiest is heel persoonlijk. Het kost tijd om een keuze te maken. Tijd om na te denken over iemands leven. Wat was belangrijk, wat vond jíj belangrijk. Neem de tijd, overleg met anderen. Daarnaast zijn er mogelijkheden om as in een beeld of de sokkel te bewaren en kun je een vingerafdruk mee laten gieten of op de sokkel laten plaatsen.

Voetjes in brons   

Lees hier meer informatie over gedenken en gedenkbeelden

 

Wij denken graag met u mee over een passend gedenkteken of asbeeld. 

Tien jaar geleden kregen wij voor het eerst het verzoek om een beeld met as te vullen. Het was een paardenbeeld en het vertegenwoordigde hun leven samen: temidden van de paarden.

Dit vormde de aanleiding om na te denken over een bronzen beeld als asbeeld. Hoeveel mooier en vooral persoonlijker zou dat zijn: een mooi beeld dat staat voor degene die je dierbaar is, maar waar je elke dag van kunt genieten. Met een beetje as erin, maar dat hoef je niemand hoeft te vertellen, alleen als je dat zelf wilt. Heel anders dan bij een urn, waar mensen zich vaak ongemakkelijk bij voelen. Vaak weten ze niet of ze er wel of juist niet over moeten praten.

Dat speelt bij een bronzen beeld geen rol: je kunt zeggen dat het een asbeeld is, een gedenkbeeld of een herinneringsbeeld, maar je kunt ook zeggen dat je het voor jezelf hebt gekocht, gewoon omdat je het mooi vond.

En die vrijheid, om zelf te bepalen hoe je omgaat met je verlies, vinden wij heel belangrijk.

 

 Bronzen beeld als gedenkteken   gedenkbeeld brons - boot met bloemen   Gedenkbeeld brons Verbondenheid   Gedenkbeeld voor geliefde

 

Vragen om over na te denken, zoals: wat zijn de laatste wensen?

 

  

Stap in de auto als u de beelden in het echt wilt zien.  Afspraak maken voor galeriebezoek  Hartverwarmende reacties van onze bezoekers  Bronzen beelden online bestellen

 

Bestellen?

U heeft momenteel geen beeld in bestelling.

UPDATE BEELDEN IN DE GALERIE

Staat het beeld van uw keuze niet meer in de galerie? We gaan het weer maken, maar nog even geduld. Kijk op de pagina: 'Wanneer is dit beeld klaar' of mail ons welk beeld u graag zou willen zien: info@mooibrons.nl
Aanmelden: Update Beelden
  • iDeal logo
  • Betalen met Bancontact
  • Pinnen
  • Gezellig lunchen in de omgeving
  • Prachtige omgeving kunstgalerie
  • Wandelen in de omgeving van galerie MooiBrons
© 2010 - 2024 mooibrons | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel