Galerie - winkelwagen

Geen bronzen beeld besteld
  • iDeal logo
  • Betalen met Bancontact
  • Pinnen
  • Gezellig lunchen in de omgeving
  • Prachtige omgeving kunstgalerie
  • Wandelen in de omgeving van galerie MooiBrons

Nieuws uit het atelier

Blijf op de hoogte van onze nieuwe beelden, de sieradencollectie in zilver en inspiratie op gebied van kunst en natuur
Stuur mij Nieuws uit het atelier

Gedenktekens en assieraden

 

Wanneer je iemand verliest wil je alles doen om hem of haar vast te houden. Het is onvoorstelbaar dat het leven zonder je dierbare door zal gaan. Je zoekt een manier om jezelf staande te houden, om datgene wat je is overkomen een plek te geven. En dat is vaak heel erg moeilijk. Een van de dingen die kunnen helpen is nadenken over een gedenkteken. 

Afscheid - handje in brons

 

Persoonlijke betekenis zoeken

Zoekt u een gedenkteken met een persoonlijke betekenis? En wilt u geen anonieme urn of een beeldje uit China, maar een beeld of object dat uw dierbare eer aandoet? Een beeld dat past bij uw gedeelde leven, met een symbolische betekenis. Een beeld dat herinneringen oproept waar u met verdriet, met weemoed, maar ook met een glimlach aan terugdenkt. Zo'n gedenkteken laat zien hoe uniek en bijzonder uw dierbare was, het biedt troost en kan een beetje rust en berusting brengen. 

"Het winterkoninkje ziet er erg mooi uit. Van de schroefsluiting voor de asruimte zie je bijna niks. Mooi gedaan. Namens ons allemaal bedankt voor het mooie resultaat, het meedenken en uw hartelijke ontvangst in uw atelier."

Een gedenkbeeld

Een gedenkbeeld vormt een monument voor iemands leven. Het haalt de belangrijkste eigenschap of passie naar voren. Het is meer specifiek dan een gedenkteken. Het verbeeldt een belangrijk onderdeel van iemands leven of geeft vorm aan het verlies.

gedenkgeschenken en troostcadeaus  boot met orchidee - gedenkbeeld  Mooie kunst als verjaardagscadeau

 

Je dierbare gedenken

Een beeld van brons kan weergeven hoe geliefd iemand was, hoezeer hij of zij gemist wordt. Het kan de passies van iemand verbeelden, liefde voor de natuur of een geliefde sport. Maar ook kan het staan voor de vergankelijkheid van het leven, het overgaan naar de andere zijde, het blijven voortbestaan in ieders herinnering.

vlinder op grafsteen - gedenkbeeld Gedenkbeeld - vlinder Gedenkbeelden met as overledene

Er zijn twee verschillende vlinders, dus u kunt kijken wat het beste bij uw dierbare past. 

 

Een asbeeld

Een beeld kan ook gebruikt worden om (een deel van) de as te bewaren. In plaats van een urn wordt voor een beeld gekozen, waarbij in het beeld zelf of in een sokkel ruimte is voor de as. Wij maken dit meestal zo dat het vullen met as thuis, in eigen omgeving, kan worden gedaan. Bekijk onze collectie bronzen beelden online of bezoek onze galerie. We kunnen u dan in alle rust uitleggen wat de mogelijkheden zijn.

Asbeelden en gedenkbeelden

In de sokkel van een beeld kunnen we een asruimte maken. Het vullen daarvan met de as brengt emoties met zich mee en het liefst doet u dit waarschijnlijk in uw eigen omgeving met de mensen waar u van houdt. Daarom hebben wij gezorgd dat u deze asruimte heel eenvoudig zelf kunt vullen.

 

Speciale prijs

Onze bronzen beelden zijn met zorg en liefde gemaakt en door ons zelf gegoten in heel kleine oplages. Maar al gaat brons eeuwig mee, een bronzen beeld is niet goedkoop en dus niet voor iedereen betaalbaar. Daarom stellen we deze drie gedenkbeelden tijdelijk beschikbaar met 200 euro korting. 

Let op: deze speciale kortingsregeling geldt tot 1 augustus.

asbeeld uil

In de sokkel kan een (kleine) asruimte gemaakt worden.

Asbeelden voor vader of moeder   beeld ter herinnering - vullen met as

Bij deze twee asbeelden uit de serie Gedenkboot bevindt de asruimte zich in het beeld.

 

Let op: de vlinders en de roodborstjes vallen niet onder deze speciale prijs. Deze beelden zijn heel geliefd en verblijven nooit lang in de galerie.

 

Is een beeld niet in de collectie?

Wij gieten alle beelden zelf, een langdurig en arbeidsintensief proces, vooral omdat we perfectie en de juiste uitstraling nastreven.  Soms zijn beelden al verkocht voordat ze helemaal klaar zijn. Die zijn dus zelden of nooit online te koop. Bent u ook al een tijd aan het wachten tot een beeld online beschikbaar komt? Doe dat niet maar bel of stuur ons een bericht. U hoeft het niet te bestellen, maar dan zetten wij het op de bestellijst voor onze bronsgieterij. De levertijd bedraagt meestal 2-4 weken, afhankelijk van de datum van gieten. U krijgt bericht wanneer u het zou kunnen bekijken (in de galerie of via video). Bestellen kan dus van tevoren, kopen kan pas als het beeld helemaal klaar is en het aan uw verwachting voldoet.

bronzen beeld als urn

Het roodborstje is een geliefde vogel en onze Roodborstjes staan nooit lang in de galerie. Elk beeld heeft een beperkte oplage, dus neem contact op als u echt voor een van de Roodborstjes bent gevallen. Dit is ons nieuwste beeld: een omhoogkijkend jong roodborstje.

Roodborstjes zijn graag in onze buurt. Ze zijn nieuwsgierig, hebben een opgewekte en eigenzinnige uitstraling en zijn daarom bij iedereen geliefd.

 

Een gedenksieraad

Veel mensen houden van sieraden. Je draagt deze dagelijks of alleen voor een speciale gelegenheid, maar bijna altijd raak je eraan gehecht. Daarom kiezen veel mensen voor een gedenksieraad. Zo voel je je verbonden met je dierbare, je hebt een tastbare herinnering dicht bij je, die je kunt delen met anderen of voor je zelf kunt houden. Denkt u aan een gedenksieraad van goud, dan kunnen we voor u een assieraad ontwerpen of een sieraad met vingerafdruk. Wie zich al wil oriënteren is op zaterdag van 11-17 uur van harte welkom in ons atelier. Laat wel van te voren weten dat u komt, zodat we deze tijd vrij kunnen houden: info@mooibrons.nl

ashanger Gedenkbrons met zilver

 

Tijd om na te denken

Of je een gedenkbeeld of gedenksieraad kiest is heel persoonlijk. Het kost tijd om een keuze te maken. Tijd om na te denken over iemands leven. Wat was belangrijk, wat vond jíj belangrijk. Neem de tijd, overleg met anderen. Daarnaast zijn er mogelijkheden om as in een beeld of de sokkel te bewaren en kun je een vingerafdruk mee laten gieten of op de sokkel laten plaatsen.

Voetjes in brons   

Lees hier meer informatie over gedenken en gedenkbeelden

 

Wij denken graag met u mee over een passend gedenkteken of asbeeld. 

Tien jaar geleden kregen wij voor het eerst het verzoek om een beeld met as te vullen. Het was een paardenbeeld en het vertegenwoordigde hun leven samen: temidden van de paarden.

Dit vormde de aanleiding om na te denken over een bronzen beeld als asbeeld. Hoeveel mooier en vooral persoonlijker zou dat zijn: een mooi beeld dat staat voor degene die je dierbaar is, maar waar je elke dag van kunt genieten. Met een beetje as erin, maar dat hoef je niemand hoeft te vertellen, alleen als je dat zelf wilt. Heel anders dan bij een urn, waar mensen zich vaak ongemakkelijk bij voelen. Vaak weten ze niet of ze er wel of juist niet over moeten praten.

Dat speelt bij een bronzen beeld geen rol: je kunt zeggen dat het een asbeeld is, een gedenkbeeld of een herinneringsbeeld, maar je kunt ook zeggen dat je het voor jezelf hebt gekocht, gewoon omdat je het mooi vond.

En die vrijheid, om zelf te bepalen hoe je omgaat met je verlies, vinden wij heel belangrijk.

 

 Bronzen beeld als gedenkteken   gedenkbeeld brons - boot met bloemen   Gedenkbeeld brons Verbondenheid   Gedenkbeeld voor geliefde

 

Vragen om over na te denken, zoals: wat zijn de laatste wensen?

 

Vanwege het coronavirus blijft u misschien liever thuis. Natuurlijk kunnen wij het beeld van uw keuze per post versturen. Daarvoor bestelt u online of u neemt contact met ons op over het beeld dat u graag wilt ontvangen. We nemen alle details met u door en u krijgt het beeld zorgvuldig verpakt thuisbezorgd.

bronzen beelden als cadeau kopen  <-  Klik hier voor meer informatie 

  

Stap in de auto als u de beelden in het echt wilt zien.  Afspraak maken voor galeriebezoek  Hartverwarmende reacties van onze bezoekers  Bronzen beelden online bestellen