Galerie - winkelwagen

Geen bronzen beeld besteld
  • iDeal logo
  • Betalen met Bancontact
  • Pinnen
  • Gezellig lunchen in de omgeving
  • Prachtige omgeving kunstgalerie
  • Wandelen in de omgeving van galerie MooiBrons

Nieuws uit het atelier

Blijf op de hoogte van onze nieuwe beelden, de sieradencollectie in zilver en inspiratie op gebied van kunst en natuur
Stuur mij Nieuws uit het atelier

Vacuumbronsgieterij

Alle beelden die u kunt bekijken op de website, zijn ook te zien en te koop in onze galerie. Beelden die we zelf ontwerpen en gieten, in eigen atelier en in zeer kleine oplage. Kunst van Nederlandse bodem, met liefde en vakmanschap gemaakt.

Wij gieten onze beelden middels de vacuümgietmethode. Het voordeel van vacuümgieten boven traditioneel gieten is dat er geen ontluchtingskanalen nodig zijn. Behalve het aangietkanaal hoeft verder niets weggeslepen te worden en daardoor blijven alle details intact.

Vacuümgieten kan bij ons alleen tot een bepaalde grootte. Wij gieten niet voor andere kunstenaars, maar het is incidenteel mogelijk een beeld in serie te laten gieten (tot ca. 20 cm).

Zoekt u een ontwerp voor een award, een relatiegeschenk of een jubileumobject? Wij denken graag met u mee over de mogelijkheden. Desgewenst kunt u het hele proces - van ontwerp tot bronzen beeld of object - door ons atelier laten uitvoeren. Houd wel rekening met een lange wachttijd. Wij streven de hoogste kwaliteit na en doen geen concessies vanwege tijdgebrek en momenteel hebben we het heel druk met het bijhouden van onze eigen collectie.

Een bronzen beeld maken bestaat uit 10 stappen. Wij leggen het gehele proces, van beeld boetseren tot gegoten bronzen beeld, graag aan u uit. 

Openingstijden van het atelier en de galerie: elke zaterdag van 11-17-uur, maar i.v.m. de rivm-richtlijnen vragen we u wel van tevoren een afspraak te maken: 06-50549457 of info@mooibrons.nl

Broodjes brons die worden gesmolten  Smeltkroes staat klaar om te gieten

Broodjes brons die worden gesmolten.                       De smeltkroes staat klaar om te gieten.

het brons is gesmolten  lassen en afwerken van stiertje

Het brons is gesmolten.                                              Lassen en afwerken van stiertje.

het gieten van brons                      Bronzen stier op sokkel             

Het beeld is gegoten, gelast, afgewerkt, gepatineerd en op sokkel gezet.

 

Wilt u meer informatie over ons, de makers? Kijk hier.

 

Stap in de auto als u de beelden in het echt wilt zien.  Afspraak maken voor galeriebezoek  Hartverwarmende reacties van onze bezoekers  Inspiratie opdoen vanaf de bank