Kunst voor paardenliefhebbers

 

Bent u een paardenliefhebber? Rijdt u graag paard, fokt u paarden of vindt u paarden gewoon prachtige dieren? Dan is het bronzen beeld hieronder iets voor u. Een paard in al zijn glorie, vrij in de wei, turend in de verte, want daar gebeurt iets...

 

Bronzen beeld paard springen dressuur kwpn

Oplettend paard: een houding die iedere paardenliefhebber herkent.

 

Paarden voor kunstliefhebbers

Houdt u niet alleen van paarden, maar ook van kunst? Bekijk niet alleen onze realistische paardenbeelden, maar ook onze paardentorso's.

Paardenbeeld voor liefhebber kunst en paarden

 

Kracht en beweging

Paarden en stieren staan voor kracht en beweging. Dat is wat we met onze beelden ook nastreven. Daarbij ligt bij het ene beeld de nadruk op macht en standvastigheid, de andere keer op snelheid of vooruitstrevenheid. Om u een nog betere indruk te geven van onze beelden, plaatsen we bij elk beeld een video.

Trekpaard - bronzen beeld

U denkt misschien, paarden, dat is iets voor mensen die paardrijden, voor ruiters en amazones, maar het tegendeel is waar. Mensen die dagelijks met paarden omgaan houden het meest van levende paarden, en als ze een paardenbeeld mooi vinden, dan moet het anatomisch wel kloppen. Dat laatste vinden wij ook. Als je een paard boetseert, moet je wel weten hoe een paard eruit ziet, hoe het aanvoelt, wat een paard zo mooi maakt,  welke details zeker aanwezig moeten zijn, maar ook welke elementen je weg kunt laten, zoals bij een paardentorso. Een paardentorso valt dus meestal niet de smaak bij paardeneigenaren, die zien liever een paard met vier benen.

 

Kijken naar kunst

Paardenbeeld voor kunstliefhebber

Kunstliefhebbers kijken anders, die kunnen een paardentorso juist wél waarderen. Hierin zit de kracht en snelheid van een paard, samengebald in het gespierde paardenlijf en juist doordat de benen niet helemaal zijn weergegeven, is het een nog explosiever geheel.

 

 

Bronzen beeld paarden   

Kom dit unieke beeld bekijken: nu is het nog te koop!

 

Paarden... veel paarden...

Ik was een paardenmeisje en dat is te zien aan het aantal paarden in de galerie. Galopperende paarden, paardentorso’s, een trekpaard, paardenhoofden… Als je zoveel jaren hebt doorgebracht met paarden, dan kan het niet anders of je boetseert paarden... (scroll naar beneden om verder te lezen)

 

bronzen beeld paard   Bronzen beelden paarden - trekpaard   Kunstwerk paard - bronze skulptur pferd

Bronzen beeld paard kopen   Paardenbeeld van brons - expositie   bronzen paardenbeeld - sculpture horse tors

 paarden beelden   Paard uit klassieke school - art sculpture horse    Exclusief, duur huwelijkscadeau - bronzen beeld twee paarden   

 Klik op de foto's voor meer info en prijzen.

 

Een bronzen beeld staat niet alleen prachtig in huis, maar ook in uw tuin

bronzen beelden met korting

 

Wilt u een van deze beelden bekijken in onze galerie? Omdat we alle beelden zelf gieten en afwerken kunt u bij ons het gehele proces Van Boetseren tot Bronzen Beeld  bekijken. U bent elke zaterdag van harte welkom, maar wel op afspraak zodat we alle tijd voor u hebben.

Of informeer naar het laten versturen van beeld: 06-50549457 of info@mooibrons.nl 

 

bronzen beelden paarden en stieren

  

Stap in de auto als u de beelden in het echt wilt zien.  Afspraak maken voor galeriebezoek  Hartverwarmende reacties van onze bezoekers  Bronzen beelden online bestellen

 

Sterrenbeeld Stier ?

 

Bronzen beeld stier in drie kleuren

Er zijn drie verschillende kleuren. Ook met sokkel verkrijgbaar.

 

Stierenbeelden op video 

Zoekt u een cadeau voor iemand met sterrenbeeld Stier?  Kijk of ze nog beschikbaar zijn:

kado voor vrouw sterrenbeeld stier  Kado voor man sterrenbeeld Stier

 

Stieren in brons

De beelden van stieren hebben we in verschillende kleuren gepatineerd. Deze beelden zijn veel gevraagd als jubileumgeschenk, afscheidscadeau of geschenk voor afstuderen of promoveren. Maar ook voor een verjaardag (als er een mijlpaal te vieren valt) en een huwelijk. En natuurlijk een mooi cadeau voor iemand die geboren is tussen 21 april en 21 mei en wiens sterrenbeeld Stier is.

Bronzen beeld stier - relatiegeschenk  Bronzen stier Evstathios  Bronzen beeld stier - sterrenbeeld

Bronzen sculptuur stier - beeld cadeau   Bronzen beeld cadeau - Stier Eleftherios    Stier Pankriatos 

Stier cadeau afscheid jubileum afstuderen Stier Eleftherios

 

 

Stap in de auto als u de beelden in het echt wilt zien.  Afspraak maken voor galeriebezoek  Hartverwarmende reacties van onze bezoekers  Bronzen beelden online bestellen

 

Paarden verhalen Roswitha Wiedijk     Paarden... veel paarden...

Ik was een paardenmeisje en dat is te zien aan het aantal paarden in de galerie. Galopperende paarden, paardentorso’s, een trekpaard, paardenhoofden… Als je zoveel jaren hebt doorgebracht met paarden, dan kan het niet anders of je boetseert paarden.

De liefde voor paarden zat er al vroeg in en als kind tekende ik dan ook veel paarden. Ik tekende op school, thuis in schetsboeken, schilderde op kastdeuren en ik schilderde zelfs een paard op de muur in de woonkamer. Toen vond ik dat normaal; later begreep ik pas dat het best bijzonder was dat je als kind zomaar een muur mocht beschilderen. Het paard is er altijd blijven staan en nooit meer overgeschilderd.

Mét en zonder benen

De paarden in de galerie zijn in 2 categorieën te verdelen: realistische paarden en paardentorso’s.  Oftewel paarden mét en zonder benen.

Dat het hier echt een onderscheid betreft, ontdekten we tijdens een lifestyle beurs in Doorn. We hadden prominent voor onze stand deze paardentorso neergezet.

Bronzen beelden paarden

Onder de bezoekers waren veel paardenliefhebbers en ze kwamen er enthousiast op af. Maar zodra ze zagen dat het beeld een paardentorso was, verflauwde het enthousiasme. Geen pijpbenen en hoeven, dan vonden ze maar vreemd. Dus besloten we ander beeld als blikvanger neer te zetten: het Trekpaard. En jawel, dit realistische beeld werd wél met groot enthousiasme bekeken.

Bronzen beelden

Op een Kunstbeurs is juist het omgekeerde het geval: bezoekers daar vinden dat een realistisch paardenbeeld er eigenlijk niet thuishoort, terwijl een beeld als La bataille des chevaux juist veel belangstelling trekt.

Grote tuinbeelden van brons

Een paardenbeeld in opdracht

Gelukkig is iedereen vrij om zijn eigen smaak te volgen. En ik maak gewoon wat ik op dat moment mooi vind om te doen. Toen ik begon maakte ik regelmatig paarden in opdracht, waarbij het dus vooral van belang is dat het beeld in alle opzichten lijkt op het paard van de eigenaar. Die kent zijn paard immers precies, en herkent uit een groep van 10 paarden die in de wei, feilloos zijn of haar eigen paard.  De lichaamsbouw, het hoofd, de lichaamstaal, alles moet kloppen en de juiste emotie oproepen. Dat lukt alleen als  je zelf lang een paard hebt gehad, dan weet je hoe de spieren lopen en voel je wanneer het anatomisch klopt.

Paardentorso’s

De torso’s hebben een andere voorgeschiedenis. Ik heb geschiedenis gestudeerd, en was vooral geïnteresseerd in de oudheid en in de kunstuitingen uit die tijd. Torso’s hebben me sindsdien altijd gefascineerd, ook paardentorso’s. Oorspronkelijk waren het complete beelden, maar in de loop der tijd raakten ze beschadigd, vervallen, verloren het ene na het andere been, soms ook nog het hoofd… En toch blijven die oude sculpturen kracht en beweging uitstralen. En dat is precies wat ik nastreef in mijn werk, ook met de paardenbeelden.

  

Stap in de auto als u de beelden in het echt wilt zien.  Afspraak maken voor galeriebezoek  Hartverwarmende reacties van onze bezoekers  Bronzen beelden online bestellen

 

Bestellen?

U heeft momenteel geen beeld in bestelling.

UPDATE BEELDEN IN DE GALERIE

Staat het beeld van uw keuze niet meer in de galerie? We gaan het weer maken, maar nog even geduld. Kijk op de pagina: 'Wanneer is dit beeld klaar' of mail ons welk beeld u graag zou willen zien: info@mooibrons.nl
Aanmelden: Update Beelden
  • iDeal logo
  • Betalen met Bancontact
  • Pinnen
  • Gezellig lunchen in de omgeving
  • Prachtige omgeving kunstgalerie
  • Wandelen in de omgeving van galerie MooiBrons
© 2010 - 2024 mooibrons | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel