Wakende steenuil

Artikel 1 van 27
€ 975,00 (inclusief btw)
Voorraad 1 stuk

Een steenuil staat symbool voor kennis, wijsheid en scherpzinnigheid.en vormt daarom een passend cadeau voor een promotie of inauguratie. Maar ook mooi als afscheidscadeau of ter ere van een jubileum in de wetenschap of politiek.

uil bronzen beeld

Deze uil is gemaakt op ware grootte en is dus net zo groot als in het echt (hier op een sokkel van 15cm hoog). Het beeld laat een karakteristieke houding van de steenuil zien: Vanaf het dak of een tak, turend naar de grond, op zoek naar een muis. Maar ook speurend naar onraad, naar belagers die het nest bedreigen. Zoals de wakende vaderuil die te zien is op een van de filmpjes van Beleef de Lentehttps://www.vogelbescherming.nl/beleefdelente/filmpjes/bekijken/hier-waakt-man-steenuil

 

De webcams staan weer aan!

Vogelbeelden op de webcam van de Vogelstichting

Elk jaar geeft de Vogelstichting de mogelijkheid om via de webcams van 'Beleef de Lente' het broedseizoen van zo'n 12 verschillende vogelsoorten te volgen. Welke dat precies zijn wisselt elk jaar, maar de steenuil  is er altijd bij. Dus ook dit jaar kunnen we tot in de zomer genieten van het boeiende familieleven van deze publiekslieveling. 

 

De steenuilen bij onze boerderij

beeldhouwer van wildlife beelden  

De steenuil is natuurlijk hét symbool voor wijsheid, maar voor ons stond hij vooral voor oplettenheid en waakzaamheid. We woonden in een boerderij die we aan het verbouwen waren en hadden een uilenkast opgehangen in de kastanjeboom. Buiten hadden we nog niets gedaan. Er lag een berg puin en het gras rond de boerderij en bouwchalet werd bijgehouden door onze pony en niet door een maaimachine. Een ideaal leefgebied voor muizen. 's Nachts kon ik vanuit onze tijdelijke behuizing de steenuilen naar elkaar horen roepen en dat gaf een gevoel van veiligheid. Een uilenkoppel nam intrek in de nestkast en kreeg drie kuikens waar ze het heel druk mee hadden. Op een dag fladderde de een na de ander naar beneden. De ouders keken vanaf de boom naar beneden, hoe hun jongen op de grond de eerste stappen naar zelfstandigheid zetten. Oplettend en waakzaam als altijd.

 

Met of zonder sokkel

Bronzen beeld uil op kast

Dit uilenbeeld staat mooi op een sokkel van hardsteen of eikenhout, maar zonder sokkel bovenop een kast heeft het ook een bijzondere uitstraling.

Maar er zijn meer mogelijkheden, bijvoorbeeld op een 1.20 m hoge sokkel  van gezoet (=ongepolijst) hardsteen of een eikenhouten zuil. 

 

Wilt u onze beelden 'in het echt' bekijken? U bent van harte welkom in onze galerie in Milsbeek, maar we vragen u wel vooraf contact op te nemen.

Komt u speciaal om deze uil te bekijken? Laat het ons weten, dan reserveren we dat het beeld tot die tijd, zodat u niet voor niets komt. 

Openingstijden: elke zaterdag van 11-17 uur (op afspraak). Heeft u vragen, bijvoorbeeld over het versturen van een beeld? Bel of mail: info@mooibrons.nl of 06-50549457

 

bronzen beelden als cadeau kopen

 

Stap in de auto als u de beelden in het echt wilt zien.  Afspraak maken voor galeriebezoek  Hartverwarmende reacties van onze bezoekers  Bronzen beelden online bestellen

Bestellen?

U heeft momenteel geen beeld in bestelling.

UPDATE BEELDEN IN DE GALERIE

Staat het beeld van uw keuze niet meer in de galerie? We gaan het weer maken, maar nog even geduld. Kijk op de pagina: 'Wanneer is dit beeld klaar' of mail ons welk beeld u graag zou willen zien: info@mooibrons.nl
Aanmelden: Update Beelden
  • iDeal logo
  • Betalen met Bancontact
  • Pinnen
  • Gezellig lunchen in de omgeving
  • Prachtige omgeving kunstgalerie
  • Wandelen in de omgeving van galerie MooiBrons
© 2010 - 2024 mooibrons | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel