Galerie - winkelwagen

Geen beeld besteld
  • iDeal logo
  • Betalen met Bancontact
  • Pinnen
  • Gezellig lunchen in de omgeving
  • Prachtige omgeving kunstgalerie
  • Wandelen in de omgeving van galerie MooiBrons

Nieuws uit het atelier

Blijf op de hoogte van onze nieuwe beelden, de sieradencollectie in zilver en inspiratie op gebied van kunst en natuur
Stuur mij Nieuws uit het atelier

Vlinder (Atalantavlinder) - bronzen beeld

€ 595,00 (inclusief 9% btw)

een prachtig symbool voor een geliefd persoon die nooit uit onze gedachten zal verdwijnen...

De Atalanta vlinder is een trekvlinder die een lange tocht noordwaarts heeft afgelegd voordat hij bij ons in de tuin arriveert. En maanden later vertrekken er vanuit diezelfde tuin Atalanta's voor hún tocht naar het zuiden. Deze zien we niet meer terug, maar hun nakomelingen wel, die trekken naar het noorden... naar onze tuin... 

 

herinneringsbeelden en asbeelden  In de galerie...

Deze bronzen Atalantavlinder staat op een mooigevormde steen en is in twee kleuren gepatineerd: donkerbruin met lichte vlekken. De vlinder meet tussen de vleugels 19 cm. We hebben het beeld nog in de galerie staan, dus u kunt het online bestellen of bekijken in onze galerie in Milsbeek.

 

boot met orchidee - gedenkbeeld  <- meer gedenkbeelden

 U kunt beide vlinders ook zonder steen of op een gewone sokkel bestellen.

Bronzen beeldenDeze combinatie is verkocht.

Elke steen is anders en daardoor is elk beeld uniek. De steen staat voor het geleefde leven en dat is voor ieder mens uniek.

 

bronzen sculptuur vlinder    De Atlanta vlinder in de tuin

 

Een mooi herinneringsbeeld

Een vlinder is mooi en kleurrijk, vliegt zorgeloos van bloem tot bloem en maakt ons altijd blij maar ook wat weemoedig. Een vlinder is zo teer, dat hij maar een kort leven kan hebben. Maar een Atalanta is een sterke vlinder. In het voorjaar vliegt hij in een paar weken tijd vanuit het Middellandse Zeegebied naar het noorden om bijvoorbeeld in onze tuin eitjes te leggen. De vlinders die daaruit voortkomen leggen in het najaar dezelfde tocht af in omgekeerde richting, naar het zuiden om daar voor een volgende generatie vlinders te zorgen.

 

Bronzen vlinder, butterfly, papillon, schetterling, fjäril  Vlinder in blauw-zwarte kleur

In onze galerie kunt u ook deze blauw-zwarte vlinder bekijken (op deze steen). Aan de onderkant heeft de vlinder een meer zwarte patine. Dit beeld is gereserveerd en kunt u niet online bestellen.

 

Waarom houden we zoveel van vlinders?

Ze zijn natuurlijk sierlijk en kleurrijk en vliegen vrolijk rond. We kunnen ze zien en bewonderen in onze eigen tuin, bekijken van dichtbij, maar altijd ongrijpbaar. Dat maakt ze nog aantrekkelijker. Toch gaat het gevoel misschien wel terug tot in onze jeugd. Onze eerste jaren op school, waarin we leerden dat een saaie rups zich op wonderbaarlijke wijze ontpopt tot een prachtige vlinder. Dat gevoel van verbazing, dat alles mogelijk is in het leven... een gevoel dat we in de loop van ons leven toch enigszins kwijtraken, dat blije, verwachtingsvolle gevoel keert terug als we een vlinder zien.

 

Bronzen beeld met 2 vlinders

Dit beeld met twee vlinders maken we alleen op bestelling (€ 1.690,-). De vlinders hebben zowel aan de bovenkant als de onderkant de blauw-zwarte patine die u hier ziet. De levertijd is ca. 40 dagen.

Inclusief een hoge sokkel van 1.13m hoog. Geïnteresseerd? Vraag meer foto's aan.

 

Onze vlinderbeelden zijn onze best bekeken beelden op internet. Wilt u deze vlinders ook eens 'in het echt' bekijken? Kom dan naar onze galerie in Milsbeek. U bent van harte welkom, alleen ontvangen we u graag in alle rust en vragen u voor vooraf contact op te nemen.

Onze galerie is elke zaterdag van 11-17 uur open, de andere dagen op afspraak. Uiteraard houden we ons bij uw bezoek aan de rivm-richtlijnen. Heeft u vragen over dit beeld, is het niet duidelijk welke vlinder nog te koop is of wilt u meer informatie? Bel of mail: info@mooibrons.nl of 06-50549457

 

Vanwege het coronavirus blijft u misschien liever thuis. Wij kunnen uw favoriete beeld per post versturen.

bronzen beeld als gedenkteken  <- Klik hier voor meer informatie

  

Stap in de auto als u de beelden in het echt wilt zien.  Afspraak maken voor galeriebezoek  Hartverwarmende reacties van onze bezoekers  Bronzen beelden online bestellen