Wat biedt troost

Wat biedt troost bij overlijden
 

Wanneer je een dierbaar persoon hebt verloren, wil je deze dierbare op een bijzondere manier gedenken. Er zijn veel manieren mogelijk: een fotocollage maken, een verhaal schrijven, een stilleven samenstellen van persoonlijke spulletjes, een speciaal kledingstuk inlijsten… iedereen doet het op zijn eigen manier.

 

Emotionele waarde

Welke gedenkwijze bij je past kun je vaak vooraf niet zeggen. Dat is voor iedereen verschillend. Wat een ander troost geeft, kan voor jou juist extra bedroevend zijn. Een uitzondering vormt een vingerafdruk. Deze is vaak van grote emotionele waarde. Een vingerafdruk is authentiek, een tastbaar bewijs van iemands leven.

 

Een tastbare herinnering

Een vingerafdruk - gegoten in goud, zilver of brons - kun je aanraken en je weet: deze persoon was in mijn leven. En ook hier moet je je hart volgen en de vingerafdruk verwerken op een manier die bij jou past. In een sieraad, op een beeld of toegepast in een eigen ontwerp. Wat je wilt is een mooie, tastbare herinnering, waar je elke dag bij stil kunt staan en waar je troost uit put.

 

As bewaren

Ook het bewaren van as kan troost geven. Of het nu gaat om alle as in een urn, of slechts een klein gedeelte in een sieraad, je hebt het gevoel dat je je dierbare dicht bij je hebt. Je maakt opnieuw ruimte: in je huis of dicht bij je hart en dat geeft een stukje rust.

 

Vertel het verhaal

Iets doen is belangrijk in moeilijke tijden. Doe iets met je herinneringen, de foto’s, persoonlijke spullen, met wat je nog weet.  Schrijf, teken, sorteer, zing, zoek, maak in je leven een nieuwe plek voor je dierbare. Voeg je emoties en je herinneringen samen, geef het gemis vorm, dat is wat je nu nog kunt doen. En daarmee vertel je een verhaal. Het verhaal van iemand die er niet meer is. Maar die niet vergeten zal worden. 

 

Asbeelden en grafbeelden

 

© Copyright 2011-2024 by GedenkBrons, alle rechten voorbehouden.

Bestellen?

U heeft momenteel geen beeld in bestelling.

UPDATE BEELDEN IN DE GALERIE

Staat het beeld van uw keuze niet meer in de galerie? We gaan het weer maken, maar nog even geduld. Kijk op de pagina: 'Wanneer is dit beeld klaar' of mail ons welk beeld u graag zou willen zien: info@mooibrons.nl
Aanmelden: Update Beelden
  • iDeal logo
  • Betalen met Bancontact
  • Pinnen
  • Gezellig lunchen in de omgeving
  • Prachtige omgeving kunstgalerie
  • Wandelen in de omgeving van galerie MooiBrons
© 2010 - 2024 mooibrons | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel