Wij zijn verhuisd!

We hebben nu een nieuwe galerie en atelierruimte vlakbij het oude adres. Wie ooit bij ons op bezoek is geweest, kan dezelfde route nemen. Het nieuwe adres is: Sprokkelveld 10A te Milsbeek. De bronsgieterij is voorlopig elders ondergebracht (ook vlakbij), maar komt in de toekomst op dit nieuwe adres. 
Let op: Momenteel is onze galerie niet rolstoeltoegankelijk! Neem zonodig contact met ons op. Wij komen eventueel bij u thuis.

We heten u ook in onze nieuwe galerie van harte welkom.

    Bekijk meest recente nieuwsbrieven ->  Nieuwsbrief bronzen beelden galerie

oktober 2015  Nieuws uit de galerie

 

Nieuwe beelden

We hebben er deze maand twee nieuwe beelden bij die geschikt zijn voor verschillende gelegenheden.

1.  Let’s think together

  Bronzen beeld cadeau huwelijk

Dit bronzen beeld heet Let’s think together. Het verbeeldt ontmoeting en samenwerking, maar ook samenzijn, betrokkenheid en trouw. Een bronzen beeld dat heel geschikt is als huwelijkscadeau.

  Relatiegeschenk samenwerking, vriendschap

Daarnaast is dit beeld ook mooi als relatiegeschenk of om een vriendschappelijke relatie te benadrukken.

 

2.  Maanlandschap

  Bronzen beeld unicum - avontuur, reizen

Van de meeste beelden worden meer exemplaren gegoten, maar soms hebben we een unicum: een beeld waar er maar één van is. Zoals dit beeld Maanlandschap.

Een beeld met een mysterieuze uitstraling dat doet denken aan een oerlandschap en de vorm heeft van een maan. Een sculptuur met de sfeer van avontuurlijke reizen naar onbekende gebieden. Als voormalig avonturier (ik maakte voetreizen met pakpaard aan de hand, naar Rome en naar Istanbul) doet het me ook denken aan bosgebieden waar brand is geweest en waar de nieuwe vegetatie zich ontworstelt aan de as en puinhopen.

 

Binnenkort

  Bronzeskulptur Stier - bronze sculpture Bull   Bronzen stier afstuderen, 50 jaar, afscheid

Momenteel maken we een grotere versie van dit bronzen beeld. Deze Stier Pankriatos II  zal inclusief sokkel 42 cm hoog zijn.

Het origineel in was is bijna klaar. Binnenkort beginnen we aan de siliconenmal en half november hopen we het beeld gegoten te hebben.

 

Sieraden in brons

Wilt u op de hoogte blijven van dit beeld en andere nieuwe beelden en heeft u zich nog niet ingeschreven op Nieuws uit de Galerie? Houdt u van sieraden en bent u geïnteresseerd in onze aankomende collectie Sieraden in Brons? Hier wordt hard aan gewerkt. Binnenkort meer nieuws.

  collectie bronzen sieraden

Inschrijven: Nieuws uit de Galerie

 


juni 2015  Nieuws uit de galerie

 

Een beeld in de tuin

Het voorjaar is hét jaargetijde om de inrichting van de tuin te bekijken. Zou er een mooi beeld in passen, komt u dan eens kijken in onze galerie. We hebben diverse grotere beelden die een sieraad in de tuin kunnen vormen. Heel soms maken we een beeld in opdracht, als het klikt met de opdrachtgever,  het ontwerp past binnen onze collectie en we het gehele proces – van ontwerp tot plaatsen van het beeld – in eigen beheer kunnen doen.

Wanneer u een kunstwerk in de tuin overweegt, is het de kunst de juiste plek te vinden. Bedenk waar u er het meest plezier aan beleeft. Wilt u dat het zichtbaar is vanuit uw huis? Zoekt u iets voor op het terras? Heeft u een vijver waar het bij moet passen? Kan het zomer en winter buiten blijven, of wilt u juist een beeld dat ’s winters naar binnen kan?

Elke tuin is anders met een eigen sfeer en mooie plekjes. Het is verstandig de tijd te nemen. Heeft u een beeld gezien, maar twijfelt u of qua grootte past? Maak foto’s van de tuin en neem die mee op tablet of mobiel.  Dan  kunnen we bekijken of een beeld een geschikte grootte heeft en desgewenst kunnen we het beeld bij u thuis brengen om het ter plekke te bekijken.

Enkele voorbeelden van bronzen beelden die ruimte nodig hebben en dus prachtig staan in de tuin.

Bronzen beeld vogel voor tuin - gans   Bronzen beeld torso man   bronzen beeld paarden

 

 

mei 2015  Nieuws uit de galerie

 

Nieuwe bronzen beelden

We hebben eigenlijk altijd een hoop beelden in het atelier die nog in de ontwerpfase verkeren. Bij de een weten we nog niet wat voor sokkel eronder moet, bij de ander is de afwerking nog niet goed genoeg, en vaak ontbreekt simpelweg de tijd om een ontwerp af te maken.  Maar het prachtige voorjaarsweer van de afgelopen weken gaf ons inspiratie om eens flink aan de slag te gaan met als resultaat drie nieuwe beelden. We stellen ze graag voor.

 


Uilskuikens

Bronzen beeld uilskuikens - familiebeeld

Drie uilskuikens

Dit beeld heeft een groen-grijze patine.

 

Inspiratie:

Wij hadden bij ons vorige huis (een oude boerderij) een uilenkast geplaatst in de oude walnotenboom. Tot onze vreugde ging er een steenuilenpaartje nestelen en op een dag kwamen ze tevoorschijn:  drie uilskuikens, naast elkaar op een tak, veilig tegen tegen elkaar aangekropen.Toen we een familiebeeld wilden maken moest ik meteen aan deze uilskuikens denken. Uiteindelijk werden het 3 jonge bosuiltjes, zonder ouders, nieuwsgierig de wereld inkijkend, op de drempel van de volgende fase in hun leven.

 


"Echte" jonge bosuilen zien? Bekijk ze live op de webcam van Natuurmonumenten !!

Sinds begin februari 2015 broedt er een bosuil in een nestkast in de Oisterwijkse Bossen.

Deze bosuil heeft tussen 6 en 8 februari eieren gelegd. Na ongeveer een maand komen de eitjes uit, dus begin maart was het tijd voor beschuit met muisjes! De uilskuikens bleven een maand in het nest, en daarna was het tijd om de wereld buiten het nest te verkennen.

Wie goed zoekt kan ze ook daarna nog aantreffen, want de jongen gaan voorlopig nog niet ver weg. Pas na een maand of twee vliegen de jonge uilen echt uit en gaan ze op zoek naar een eigen territorium. Meestal blijven ze binnen een straal van 10 km van de geboorteplaats.

 


Nieuwe beeldenserie "Samen"

Momenteel werken we aan een serie beelden met als thema: Samen. Want “samen” is zoveel meer dan alleen in elkaars nabijheid verkeren.

Samen staat voor verbondenheid, vriendschap, betrokkenheid, in gesprek zijn, verwantschap, samenzijn, een duo vormen, trouw, verenigd zijn, maar bovenal: niet alleen zijn.

Bronzen beeld - serie Samen

Together  bronzen beeld van twee vinkjes op een tak (16x9cm)

 

Inspiratie: 

In het voorjaar klinken er plotseling overal vogelgeluiden. Vooral 's ochtends vroeg en na een regenbui: er wordt heel wat afgefloten en geroepen naar elkaar. Vogelpaartjes hebben het druk en ze doen zo'n beetje alles samen: samen de juiste plek uitzoeken voor een nest, samen bouwen aan de perfecte nestplek, samen de eieren uitbroeden en samen de jongen verzorgen tot ze uitvliegen. Dat vraagt om samenwerking, overleg, betrokkenheid, trouw, verenigd zijn, streven naar eenzelfde doel.

Twee vogels op een tak vormen dus een mooi geschenk om samenzijn, betrokkenheid en trouw uit te beelden. Passend voor een bruidspaar of een 25, 40 of 40-jarig huwelijk.

 

Bronzen beeld, serie Samen - huwelijk, relatieschenk   

Daarnaast past dit beeld ook bij de trefwoorden: vriendschap, samenwerking, dialoog en ontmoeting.

Vrienden en vriendinnen, broers en zussen, compagnons, muzikale partners, reisgenoten, kortom een stel dat zich met elkaar verbonden voelt, via een persoonlijke, een zakelijke of een familieband.

Dit beeld is ook verkrijgbaar met 3, 4 of 5 vinkjes op een tak. 

 


Collectie stieren

Onze collectie telde al verschillende stieren, maar daar is nu dit beeld bijgekomen.

Bronzen stier - cadeau afscheid, afstuderen

Stier Eleftherios  bronzen beeld op sokkel van gepolijst Iers hardsteen (8x8x8 cm)

"Eleftherios" is Grieks en betekent vrij of vrijheid

 

Inspiratie:

Vroeger studeerde ik geschiedenis en vooral de oudheid boeide me enorm. Daar is mijn liefde voor Griekse namen ontstaan. Deze hoorden bij mythische verhalen met onverschrokken helden, vurige godinnen, geheimzinnige verbonden en verdwenen steden. Een verblijf in Griekenland en het beklimmen van de Acropolis in Athene bracht de verhalen nog meer tot leven.

Deze stier is gepatineerd in een blauw-grijze kleur, maar kan ook in een andere kleur worden geleverd.

 


Stier Eleftherios - Bronzen beelden galerie   Ook in de komende maanden bent u weer van harte welkom. 

        Elke zaterdag staan de deuren van onze galerie en atelier voor u open.   

 

         Roswitha Wiedijk & Jos Derks

         Atelier Wiedijk & Derks / MooiBrons

         Sprokkelveld 6-A, Milsbeek

         tel. 06-50549457 / info@mooibrons.nl

         www.mooibrons.nl

      

         geopend: elke zaterdag van 11-17 uur, alle andere dagen op afspraak

 

Bestellen?

U heeft momenteel geen beeld in bestelling.

UPDATE BEELDEN IN DE GALERIE

Staat het beeld van uw keuze niet meer in de galerie? We gaan het weer maken, maar nog even geduld. Kijk op de pagina: 'Wanneer is dit beeld klaar' of mail ons welk beeld u graag zou willen zien: info@mooibrons.nl
Aanmelden: Update Beelden
  • iDeal logo
  • Betalen met Bancontact
  • Pinnen
  • Gezellig lunchen in de omgeving
  • Prachtige omgeving kunstgalerie
  • Wandelen in de omgeving van galerie MooiBrons
© 2010 - 2024 mooibrons | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel