Paardentorso Equus

Artikel 4 van 9
€ 895,00 (inclusief btw)
Voorraad 1 stuk

Dit paardenbeeld heeft een symbolische betekenis. 

Bij elk nieuw beeld dat je maakt heb je een bepaald idee in je hoofd. Maar pas als het gegoten en gepatineerd is, zie je welke uitstraling het echt heeft. Dit beeld deed me denken aan de capriool, een spectaculaire hogeschoolsprong uit de klassieke rijkunst. Al bekend bij de Griekse cavalerie, een paard dat deze sprong beheerste kon een van achter aanvallende vijand wegtrappen. Een krijgstactiek die gebaseerd was op een natuurlijke beweging van paarden in de kudde: het verjagen van een rivaal.

Klassieke rijkunst - 1952. Photography by Hans Hammarskiöld.

Maar in de klassieke rijkunst horen paarden aan de teugel te lopen, met mooi gebogen hals. Een niet natuurlijke houding, waardoor een sprong als de capriool extra veel moeite kost. De vrijheid om natuurlijk te bewegen is ingeperkt en eigenlijk lijkt het onmogelijke gevraagd te worden van een paard. Bekijk een afbeelding en vraag je af hoe een paard het voor elkaar kreeg: niet alleen dat zware gewicht omhoog brengen, maar ook nog alle vier de benen uit te strekken, zodat hij als een balletdanser in de lucht blijft zweven.

blauw-grijze patine op paard

Dat is symbolische betekenis achter dit beeld: Het staat voor iemand die zich ingeperkt voelt, beknot in zijn of haar vrijheid, maar die zich los worstelt uit een situatie die niet langer acceptabel is.

 

Paardenbeelden

Deze donkerbruine Paardentorso Equus hebben we helaas niet meer, maar het beeld hieronder hebben we gelukkig nog wel: in een mooie blauw-zwarte patine.

Paardenbeeld voor liefhebber kunst en paarden

Het beeld is 16 cm breed en 28 cm hoog, inclusief de sokkel die 15 cm hoog is.

 

Wilt u dit paardenbeeld bekijken in onze galerie? U bent van harte welkom. 

Openingstijden: elke zaterdag van 11-17 uur (op afspraak). Heeft u vragen? Bel of mail: info@mooibrons.nl of 06-50549457

 

Wilt u online bestellen? Bekijk de video om het beeld van alle kanten goed te kunnen beoordelen. Heeft u vragen over het versturen van een beeld? Bel of mail: info@mooibrons.nl of 06-50549457.

 

bronzen beelden laten bezorgen  <- Lees meer over bezorgen van een beeld

 

Stap in de auto als u de beelden in het echt wilt zien.  Afspraak maken voor galeriebezoek  Hartverwarmende reacties van onze bezoekers  Bronzen beelden online bestellen

Bestellen?

U heeft momenteel geen beeld in bestelling.

UPDATE BEELDEN IN DE GALERIE

Staat het beeld van uw keuze niet meer in de galerie? We gaan het weer maken, maar nog even geduld. Kijk op de pagina: 'Wanneer is dit beeld klaar' of mail ons welk beeld u graag zou willen zien: info@mooibrons.nl
Aanmelden: Update Beelden
  • iDeal logo
  • Betalen met Bancontact
  • Pinnen
  • Gezellig lunchen in de omgeving
  • Prachtige omgeving kunstgalerie
  • Wandelen in de omgeving van galerie MooiBrons
© 2010 - 2024 mooibrons | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel