Galerie - winkelwagen

Geen bronzen beeld besteld
  • iDeal logo
  • Betalen met Bancontact
  • Pinnen
  • Gezellig lunchen in de omgeving
  • Prachtige omgeving kunstgalerie
  • Wandelen in de omgeving van galerie MooiBrons

Nieuws uit het atelier

Blijf op de hoogte van onze nieuwe beelden, de sieradencollectie in zilver en inspiratie op gebied van kunst en natuur
Stuur mij Nieuws uit het atelier

Paarden en stieren

Paardenbeelden

Paarden en stieren staan voor kracht en beweging. Dat is wat we met onze beelden ook nastreven. Daarbij ligt bij het ene beeld de nadruk op macht en standvastigheid, de andere keer op snelheid of vooruitstrevenheid. Om u een nog betere indruk te geven van onze beelden, plaatsen wij bij elk beeld een video.

 

Paardenbeeld voor in de tuin - actie   

Bekijk dit unieke beeld: nu te koop met maar liefst 40% korting!!

 

 

Paarden... veel paarden...

Ik was een paardenmeisje en dat is te zien aan het aantal paarden in de galerie. Galopperende paarden, paardentorso’s, een trekpaard, paardenhoofden… Als je zoveel jaren hebt doorgebracht met paarden, dan kan het niet anders of je boetseert paarden... (scroll naar beneden om verder te lezen)

 

Trekpaard - bronzen beeld   Paardentorso Equus II

paard met ingevlochten manen - bronzenbeeld.jpg   bronzen paardenbeeld - sculpture horse tors   Paardenbeeld van brons - expositie

Paardenhoofd - bronzen beeld relieëf   Bronzen beeld - paard in galop   Kunstwerk paard - bronze skulptur pferd

Klik op de foto's voor meer info en prijzen.

 

Bronzen beeld paard dressuur kwpn

 

Een bronzen beeld staat niet alleen prachtig in huis, maar ook in uw tuin

bronzen beelden met korting

 

Wilt u een van deze beelden bekijken in onze galerie? Omdat we alle beelden zelf gieten en afwerken kunt u bij ons het gehele proces Van Boetseren tot Bronzen Beeld  bekijken. U bent elke zaterdag van harte welkom, maar wel op afspraak zodat we alle tijd voor u hebben.

Of informeer naar het laten bezorgen van een beeld: 06-50549457 of info@mooibrons.nl 

 

bronzen beelden paarden en stieren

  

Stap in de auto als u de beelden in het echt wilt zien.  Afspraak maken voor galeriebezoek  Hartverwarmende reacties van onze bezoekers  Bronzen beelden online bestellen

 

Actie Sterrenbeeld Stier :  van 975 euro voor 700 euro!

 

Bronzen beeld stier in drie kleuren

Er zijn drie verschillende kleuren. Ook met sokkel verkrijgbaar.

 

Stierenbeelden op video 

Zoekt u een cadeau voor iemand met sterrenbeeld Stier?  Kijk of ze nog beschikbaar zijn:

kado voor vrouw sterrenbeeld stier  Kado voor man sterrenbeeld Stier

 

Stieren in brons

De beelden van stieren hebben we in verschillende kleuren gepatineerd. Deze beelden zijn veel gevraagd als jubileumgeschenk, afscheidscadeau of geschenk voor afstuderen of promoveren. Maar ook voor een verjaardag (als er een mijlpaal te vieren valt) en een huwelijk. En natuurlijk een mooi cadeau voor iemand die geboren is tussen 21 april en 21 mei en wiens sterrenbeeld Stier is.

Bronzen beeld stier - relatiegeschenk  Bronzen stier Evstathios  Bronzen beeld stier - sterrenbeeld

Bronzen sculptuur stier - beeld cadeau   Bronzen beeld cadeau - Stier Eleftherios    Stier Pankriatos 

Stier cadeau afscheid jubileum afstuderen Stier Eleftherios

 

 

Stap in de auto als u de beelden in het echt wilt zien.  Afspraak maken voor galeriebezoek  Hartverwarmende reacties van onze bezoekers  Bronzen beelden online bestellen

 

Paarden... veel paarden...

Ik was een paardenmeisje en dat is te zien aan het aantal paarden in de galerie. Galopperende paarden, paardentorso’s, een trekpaard, paardenhoofden… Als je zoveel jaren hebt doorgebracht met paarden, dan kan het niet anders of je boetseert paarden.

De liefde voor paarden zat er al vroeg in en als kind tekende ik dan ook veel paarden. Ik tekende op school, thuis in schetsboeken, schilderde op kastdeuren en ik schilderde zelfs een paard op de muur in de woonkamer. Toen vond ik dat normaal; later begreep ik pas dat het best bijzonder was dat je als kind zomaar een muur mocht beschilderen. Het paard is er altijd blijven staan en nooit meer overgeschilderd.

Mét en zonder benen

De paarden in de galerie zijn in 2 categorieën te verdelen: realistische paarden en paardentorso’s.  Oftewel paarden mét en zonder benen.

Dat het hier echt een onderscheid betreft, ontdekten we tijdens een lifestyle beurs in Doorn. We hadden prominent voor onze stand deze Paardentorso Equus II  neergezet.

Onder de bezoekers waren veel paardenliefhebbers en ze kwamen er enthousiast op af. Maar zodra ze zagen dat het beeld een paardentorso was, verflauwde het enthousiasme. Dus besloten we ander beeld als blikvanger neer te zetten: het Trekpaard. En jawel, dit realistische beeld werd wél met groot enthousiasme bekeken.

Op een Kunstbeurs is juist het omgekeerde het geval: bezoekers daar vinden dat een realistisch paardenbeeld er eigenlijk niet thuishoort, terwijl een beeld als Pas de Deux juist veel belangstelling trekt.

Een paardenbeeld in opdracht

Gelukkig is iedereen vrij om zijn eigen smaak te volgen. En ik maak gewoon wat ik op dat moment  mooi vind om te doen. Toen ik begon maakte ik regelmatig paarden in opdracht, waarbij het dus vooral van belang is dat het beeld in alle opzichten lijkt op het paard van de eigenaar. Die kent zijn paard immers precies, en herkent uit een groep van 10 paarden die in de wei lopen, feilloos zijn of haar eigen paard.  De lichaamsbouw, het hoofd, de lichaamstaal, alles moet kloppen en de juiste emotie oproepen. Dat lukt alleen als  je zelf lang een paard hebt gehad, dan weet je hoe de spieren lopen en voel je wanneer het anatomisch  klopt.

Paardentorso’s

De torso’s hebben een andere voorgeschiedenis. Ik heb geschiedenis gestudeerd, en was vooral geïnteresseerd in de oudheid en in de kunstuitingen uit die tijd. Torso’s hebben me sindsdien altijd gefascineerd, ook paardentorso’s. Oorspronkelijk waren het complete beelden, maar in de loop der tijd raakten ze beschadigd, vervallen, verloren het ene na het andere been, soms ook nog het hoofd… En toch blijven die oude sculpturen kracht en beweging uitstralen. En dat is precies wat ik nastreef in mijn werk, ook met de paardenbeelden.

Stap in de auto als u de beelden in het echt wilt zien.  Afspraak maken voor galeriebezoek  Hartverwarmende reacties van onze bezoekers  Inspiratie opdoen vanaf de bank