Mannentorso Aias

Artikel 7 van 16
€ 975,00 (inclusief btw)
Voorraad 1 stuk

Aias is Grieks en betekent `De beweeglijke`. Deze naam is afgeleid van 'aietas', wat adelaar betekent. De naam aias staat dus ook voor de snelheid, de scherpzinnigheid en de wendbaarheid van een adelaar.

Bronzen beeld atleet - torso gepatineerd  momenteel in de galerie

 Deze torso is blauw-zwart gepatineerd. Het beeld staat op sokkel met een mooie kleur die er goed bijpast. De totale hoogte, dus inclusief sokkel, is 20cm.

 

 

mannenbeeld van brons - torso met sokkel

Dit beeld staat ook mooi op een sokkel van gepolijst Iers hardsteen (11x11x4cm)

 

Soms ontstaat uit een opdracht voor een beeld later weer een ander beeld. In dit geval ging het om de mythe van Prometheus waar twee beelden uit voortkwamen.

Dit is het verhaal: De onsterfelijke Prometheus beroofde de goden van het vuur en schonk het aan de mensen. Zeus was woedend en bedacht een gruwelijke straf.  Hij liet Prometheus  aan de berg Kaukasus vastketenen en elke dag pikte een adelaar zijn lever weg. Die lever groeide elke nacht weer aan en deze straf had eeuwig moeten duren, maar gelukkig werd hij bevrijd door Herakles.

Als kind was ik al dol op Griekse mythen dus ik vond het een prachtige opdracht, maar ik wilde zowel Prometheus als de adelaar daarna als beeld in onze collectie opnemen. De vraag was hoe ik Prometheus zou uitbeelden. Bij deze opdracht draaide het om de bijzondere eigenschap van de lever: als deze beschadigd is, kan hij weer aangroeien. Over de positie van de adelaar twijfelde ik niet. Die moest zijn klauwen in het lijf van Prometheus slaan en met zijn messcherpe snavel een gat in de buikspieren hakken, op zoek naar de lever. Maar het lichaam van Prometheus moest uitstralen dat het krachtig genoeg was om de dagelijkse marteling te kunnen doorstaan. Ik koos voor een torso, want armen, benen en hoofd  speelden wat mij betreft een ondergeschikte rol.

Zo zag het beeld er uiteindelijk uit.

Mythe van Prometheus

 

Zowel de adelaar als de torso kregen daarna  een nieuw bestaan en eigenlijk  is dat wel toepasselijk bij deze mythe.

Mannenbeelden en torso's    Zeearend bronzen beeld adelaar

 

Bijna al onze beelden kunnen online besteld worden, maar we verwelkomen u graag in onze galerie in Milsbeek.  

Openingstijden: elke zaterdag van 11-17 uur (op afspraak). Heeft u vragen of wilt u meer informatie over een van onze beelden? Mail: info@mooibrons.nl of bel: 06-50549457

 

Bent u niet in de gelegenheid naar onze galerie te komen? We kunnen uw favoriete beeld ook per post versturen.

bronzen beelden mannen en torso's  <- Klik hier voor meer informatie

  

Stap in de auto als u de beelden in het echt wilt zien.  Afspraak maken voor galeriebezoek  Hartverwarmende reacties van onze bezoekers  Bronzen beelden online bestellen

 

Bestellen?

U heeft momenteel geen beeld in bestelling.

UPDATE BEELDEN IN DE GALERIE

Staat het beeld van uw keuze niet meer in de galerie? We gaan het weer maken, maar nog even geduld. Kijk op de pagina: 'Wanneer is dit beeld klaar' of mail ons welk beeld u graag zou willen zien: info@mooibrons.nl
Aanmelden: Update Beelden
  • iDeal logo
  • Betalen met Bancontact
  • Pinnen
  • Gezellig lunchen in de omgeving
  • Prachtige omgeving kunstgalerie
  • Wandelen in de omgeving van galerie MooiBrons
© 2010 - 2024 mooibrons | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel