IJsvogel met visje

Artikel 9 van 16
€ 795,00 (inclusief btw)

Een ijsvogel eet bijna alleen maar vis. Soms vangt hij wel eens een kikkertje, kikkervisje of libellelarve, maar het liefst eet hij vis. Met een paar krachtige vleugelslagen vliegt hij op uit het water, het visje vastgeklemd in zijn snavel. Terug op zijn zitplaats slaat hij het visje dood tegen de tak waar hij op zit. Daarna draait hij zijn prooi. Die slikt hij in zijn geheel door, dus de kop moet eerst, zodat de stekels van de vis zich niet vasthaken in zijn keel. Als een ijsvogel zijn vangst niet met zijn snavel kan draaien dan gooit hij het visje eerst in de lucht. Biedt hij het visje aan, dan draait hij de kop juist de andere kant op.

 

Een visje voor je geliefde

IJsvogel met visje - bronzen beeld   blauwe kleur: alleen op bestelling

 

Deze ijsvogel heeft het visje zo gedraaid, dat hij het met de kop naar voren kan aanbieden aan zijn geliefde. Daarom zou dit moment uit het leven van een ijsvogel perfect passen bij een bruidspaar. Daar moeten beide partners ook zorgen voor elkaar.

Een bronzen beeld maken is handwerk en daardoor is ieder beeld is uniek, net als een huwelijk. Dat maakt een bronzen beeld een toepasselijk cadeau, ook voor een jubileumhuwelijk.

 

In de galerie

We hebben dit beeld eindelijk weer gegoten en hieronder ziet u het resultaat. 

Bronzen beelden voor vijver of waterpartij

Hier ziet u duidelijk de compositie van deze ijsvogel: op een tak, druk bezig een stekelbaarsje in de juiste positie te manoeuvreren: eerst de kop en dan de staart, zodat het vrouwtje dat hij wil verleiden het visje makkelijk door kan slikken. 

 

Verschillende sokkels

Het beeld hierboven is geplaatst op een sokkel van gepolijst Iers hardsteen (16 x 9 x 3cm). Het ijsvogeltje is op ware grootte gemaakt. Dit bronzen beeld is in vier kleuren gepatineerd.

Liefde voor elkaar - bronzen beeld

We hebben dit beeld hier op een sokkel van serpentiniet geplaatst. De tekening van de steen geeft de sfeer van water en past er dus perfect bij.

 

Vraag van bezoekers: Hoe weet je hoe een ijsvogel eruitziet met zo'n visje?

Kent u de site "Beleef de lente" van de Vogelstichting? Hier kun je tijdens het broedseizoen meer dan tien verschillende vogels live volgen. Van hun liefdesleven tot het opgroeien van de jongen. Jarenlang was er ook een ijsvogelpaartje dat zich liet volgen via de webcam. Maar dit jaar zijn ze er niet bij en dat is heel jammer. Want een goed ijsvogelbeeld tover je niet zomaar uit je hoge hoed. Daar gaan veel studie-uren aan vooraf. Foto's zijn niet voldoende, want een beeld is 3D; je moet weten hoe een ijsvogel tijdens een actie-moment als dit - het draaien van een visje -  er van alle kanten uitziet. Filmpjes als van "Beleef de lente" zijn dus belangrijk. Want op je gemak een ijsvogel "in het echt" bekijken zoals een olifant in Artis, is geen optie. Zie eerst maar eens bij een beekje een ijsvogel te spotten en àls je die al kunt vinden gaat deze echt niet mooi stilzitten om te poseren, laat staan met een visje.

 

Wilt u alle ijsvogelbeelden bekijken, zoals dit Lief ijsvogeltje?

Bronzen beeld voor geliefde

U bent van harte welkom in onze galerie (in Milsbeek), maar natuurlijk kunnen we uw favoriete beeld ook versturen.

Bronzen beeld huwelijk en relatie <- meer informatie over versturen

U kunt onze ijsvogels in onze galerie bekijken en kopen, of online bestellen. Vraag eventueel meer foto's aan van het beeld dat u zou willen ontvangen.

 

Openingstijden: elke zaterdag van 11-17 uur (op afspraak). Heeft u vragen of wilt u meer informatie over het laten bezorgen van een beeld? Bel of mail: 06-50549457 of info@mooibrons.nl. 

Stap in de auto als u de beelden in het echt wilt zien.  Afspraak maken voor galeriebezoek  Hartverwarmende reacties van onze bezoekers  Bronzen beelden online bestellen

Bestellen?

U heeft momenteel geen beeld in bestelling.

UPDATE BEELDEN IN DE GALERIE

Staat het beeld van uw keuze niet meer in de galerie? We gaan het weer maken, maar nog even geduld. Kijk op de pagina: 'Wanneer is dit beeld klaar' of mail ons welk beeld u graag zou willen zien: info@mooibrons.nl
Aanmelden: Update Beelden
  • iDeal logo
  • Betalen met Bancontact
  • Pinnen
  • Gezellig lunchen in de omgeving
  • Prachtige omgeving kunstgalerie
  • Wandelen in de omgeving van galerie MooiBrons
© 2010 - 2024 mooibrons | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel