Galerie - winkelwagen

Geen beeld besteld
  • iDeal logo
  • Betalen met Bancontact
  • Pinnen
  • Gezellig lunchen in de omgeving
  • Prachtige omgeving kunstgalerie
  • Wandelen in de omgeving van galerie MooiBrons

Nieuws uit het atelier

Blijf op de hoogte van onze nieuwe beelden, de sieradencollectie in zilver en inspiratie op gebied van kunst en natuur
Stuur mij Nieuws uit het atelier

Bronzen torso paard - Equus I

€ 3.550,00 (inclusief 9% btw)
Aantal

Paardentorso’s zijn een typisch Nederlands verschijnsel. Dat realiseer me pas sinds kort. In Frankrijk, Duitsland, Italië... daar is vrijwel geen paardentorso te vinden in de openbare ruimte. Er zijn wel paardenbeelden (vaak ruiterstandbeelden) maar die hebben benen. Maar als je rondrijdt in Nederland kun je een heel stel paarden tegenkomen zonder benen. Sowieso hebben wij Nederlanders iets met paarden, want er staan ontzettend veel paardenbeelden in ons land. Blijkbaar kregen heel veel kunstenaars de afgelopen 70 jaar de opdracht om een paardenbeeld te maken.

Mijn beeldhouwcarrière begon met een paardenbeeld in opdracht. Een paard mét benen. Maar na een aantal paarden wilde ik een ander werk maken, vrijer werken.

paarden beelden   paard beeld

Het is namelijk best een hele toer om een paard te boetseren dat fysiek precies klopt en ook nog optimale gelijkenis vertoont het paard van de eigenaar. En aangezien ik nogal perfectionistisch ben aangelegd, ben ik er heel lang mee bezig, want het kan altijd beter. Kortom, ik wilde meer vrijheid hebben. Natuurlijk moesten kracht en beweging voorop staan, maar meer ik nam de vrijheid om die dynamiek vooral in het paardenlijf te stoppen en minder in de benen. In de paardensport en vooral in het dressuurrijden is het belangrijk dat het paard de bewegingen perfect volgens de regels uitvoert. Dit paard heeft de vrijheid om te bewegen zoals hij zelf wil. Met gestrekte hals, als in protest.

En dat is de symbolische betekenis van dit paardenbeeld:              

Het staat voor iemand die vastzit, die zich beknot voelt en zich los worstelt uit een situatie die niet langer acceptabel is.

kunstwerk paard - art horse - tuinbeeld

Bronzen paardentorso 'Equus I' op een sokkel van 30 x 40 cm. Dit beeld kan op verzoek in een andere kleur gepatineerd worden.

Dit paardenbeeld is 52 cm hoog (incl. sokkel) en 54 cm breed.

 

Wilt u een van deze beelden bekijken in de galerie? Paardenbeelden zijn altijd moeilijk te fotograferen. Deze paardentorso moet u gezien hebben om er een goede indruk van te krijgen. Dit is een van onze grotere paardenbeelden. Heeft u een ruim huis? Zou het passen in uw interieur? Natuurlijk staat zo'n bronzen beeldhouwwerk ook prachtig in uw tuin of op het terras.

 

Paardentorso Equus I is er ook in een kleinere versie.

paardenbeeld van brons in huis of tuin

 

Wilt u deze paardenbeelden 'in het echt' bekijken? U bent van harte welkom in onze galerie in Milsbeek (onder Nijmegen).

Openingstijden: elke zaterdag van 11-17 uur, de andere dagen op afspraak. Uiteraard houden we ons aan de RIVM-richtlijnen. Heeft u vragen of wilt u een tijdstip afspreken? Bel of mail: info@mooibrons.nl of 06-50549457

 

Stap in de auto als u de beelden in het echt wilt zien.  Afspraak maken voor galeriebezoek  Hartverwarmende reacties van onze bezoekers  Bronzen beelden online bestellen