Vlinder (Atalantavlinder) - bronzen beeld

Artikel 1 van 4
€ 675,00 (inclusief btw)

Een prachtig symbool voor een geliefd persoon die nooit uit onze gedachten zal verdwijnen...

De Atalanta vlinder is een trekvlinder die een lange tocht noordwaarts heeft afgelegd voordat hij bij ons in de tuin arriveert. En maanden later vertrekken er vanuit diezelfde tuin Atalanta's voor hún tocht naar het zuiden. Deze zien we niet meer terug, maar hun nakomelingen wel, die trekken naar het noorden... naar onze tuin... 

 

herinneringsbeelden en asbeelden  Niet meer in de galerie...

Deze bronzen Atalantavlinder staat op een mooigevormde steen en is in twee kleuren gepatineerd: donkerbruin met lichte vlekken. De vlinder meet tussen de vleugels 19 cm. We hadden dit beeld in onze galerie staan, maar imiddels is het verkocht. Was u geïnteresseerd en bent u net te laat? Waarschijnlijk maken we ooit wel weer een nieuw vlinderbeeld, maar dan moet u lang geduld hebben, waarschijnlijk tot najaar 2024. 

 

  Vlinderexplosie in de zomer Zomer 2021: Vlinderexplosie

Ik verbaasde me er al over: we hebben ineens heel veel vlinders in de tuin. Hoe komt dat? De dagelijkse nieuwsbrief van Nature Today geeft het antwoord: "Vlinderexplosie door eerst vochtig en nu warm zonnig weer". Ik lees dat de vlindertelling jaarlijks is en neem me voor elk jaar mee te doen. Kost maar een kwartiertje tijd. 

Resultaat van de vlindertelling: 3 Atalanta's, 8 Dagpauwoog vlinders, 1 citroenvlinder en 1 gehakkelde Aurelia. Deze vlogen van de vlinderstruik in de achtertuin naar de vlinderstruik in de voortuin, dus waarschijnlijk waren het er meer, maar ik heb me beperkt tot de achtertuin.

 

Bronzen beelden  Deze combinatie is al verkocht.

Elke steen is anders en daardoor is elk beeld uniek. De steen staat voor het geleefde leven en dat is voor ieder mens uniek.

 

bronzen sculptuur vlinder    De Atalanta vlinder in de tuin

 

Een mooi herinneringsbeeld

Een vlinder is mooi en kleurrijk, vliegt zorgeloos van bloem tot bloem en maakt ons altijd blij maar ook wat weemoedig. Een vlinder is zo teer, dat hij maar een kort leven kan hebben. Maar een Atalanta is een sterke vlinder. In het voorjaar vliegt hij in een paar weken tijd vanuit het Middellandse Zeegebied naar het noorden om bijvoorbeeld in onze tuin eitjes te leggen. De vlinders die daaruit voortkomen leggen in het najaar dezelfde tocht af in omgekeerde richting, naar het zuiden om daar voor een volgende generatie vlinders te zorgen.

 

Bronzen vlinder, butterfly, papillon, schetterling, fjäril  Vlinder in blauw-zwarte kleur

In onze galerie hadden we deze blauw-zwarte vlinder (op deze steen). Aan de onderkant heeft de vlinder een meer zwarte patine. Maar ook dit beeld is verkocht en u kunt het voorlopig niet meer bestellen.

 

Waarom houden we zoveel van vlinders?

Ze zijn natuurlijk sierlijk en kleurrijk en vliegen vrolijk rond. We kunnen ze zien en bewonderen in onze eigen tuin, bekijken van dichtbij, maar altijd ongrijpbaar. Dat maakt ze nog aantrekkelijker. Toch gaat het gevoel misschien wel terug tot in onze jeugd. Onze eerste jaren op school, waarin we leerden dat een saaie rups zich op wonderbaarlijke wijze ontpopt tot een prachtige vlinder. Dat gevoel van verbazing, dat alles mogelijk is in het leven... een gevoel dat we in de loop van ons leven toch enigszins kwijtraken, dat blije, verwachtingsvolle gevoel keert terug als we een vlinder zien.

 

Bronzen beeld met 2 vlinders

Dit beeld met twee vlinders staat mooi in huis, maar ook in de tuin. De vlinders hebben zowel aan de bovenkant als de onderkant de blauw-zwarte patine die u hier ziet. Dit beeld kunt u nog wél bestellen (1.590 euro exclusief sokkel)

 

 

gedenkbeeld  <- meer gedenkbeelden

 

Onze vlinderbeelden zijn onze best bekeken beelden op internet. Wilt u deze vlinders ook eens 'in het echt' bekijken? Check eerst de website welke beelden er nog zijn en kom dan naar onze galerie in Milsbeek. U bent van harte welkom, alleen ontvangen we u graag in alle rust en vragen u daarom vooraf een afspraak te maken.

Onze galerie is elke zaterdag van 11-17 uur op afspraak open. Heeft u vragen over dit beeld, is het niet duidelijk welke vlinder nog te koop is of wilt u meer informatie? Bel of mail: info@mooibrons.nl of 06-50549457

 

Bent u niet zo mobiel of is Milsbeek echt te ver? Wij kunnen het beeld dat u heeft uitgekozen ook per post versturen.

bronzen beeld als gedenkteken  <- Klik hier voor meer informatie

  

Stap in de auto als u de beelden in het echt wilt zien.  Afspraak maken voor galeriebezoek  Hartverwarmende reacties van onze bezoekers  Bronzen beelden online bestellen

Bestellen?

U heeft momenteel geen beeld in bestelling.

UPDATE BEELDEN IN DE GALERIE

Staat het beeld van uw keuze niet meer in de galerie? We gaan het weer maken, maar nog even geduld. Kijk op de pagina: 'Wanneer is dit beeld klaar' of mail ons welk beeld u graag zou willen zien: info@mooibrons.nl
Aanmelden: Update Beelden
  • iDeal logo
  • Betalen met Bancontact
  • Pinnen
  • Gezellig lunchen in de omgeving
  • Prachtige omgeving kunstgalerie
  • Wandelen in de omgeving van galerie MooiBrons
© 2010 - 2024 mooibrons | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel