Steenuil op steen

Artikel 23 van 27
€ 695,00 (inclusief btw)
Dit beeld hebben we momenteel niet in de galerie, maar u kunt het meestal wel bestellen. Soms is het al gegoten en bijna klaar, maar soms duurt het heel lang. Bestel dan niet online, maar informeer: 06-50549457 of info@mooibrons.nl

Bronzen beeld "Steenuil op steen" op een sokkel van steen.

De steenuil is een van de favoriete vogels uit onze collectie, ook bij ons.

 

    Al jaren ontvang ik elke dag de Natuurberichten van Nature Today.

Een uiteenlopend scala aan actuele informatie over de natuur om ons heen. Elke dag een verrassing en altijd wel iets dat me interesseert. We hebben niet voor niets zoveel vogels in onze collectie.

Zo waarschuwde een van de berichten dit voorjaar dat de steenuilen het moeilijk hadden in 2022 door een gebrek aan muizen. Met als gevolg een tegenvallend broedseizoen voor de uilen en dat de kerkuilen het broeden zelfs opgeven. Wat was er aan de hand? Een opeenstapeling van factoren: Door een zeer koud voorjaar waren er in de herfst van 2021 weinig beukennootjes en eikels, zodat bosmuizen in de winter niet genoeg voedsel konden verzamelen. Februari was extreem nat, waardoor veel veldmuisholletjes zijn ondergelopen. De droogte die daarop volgde was waarschijnlijk ook niet gunstig. De steenuilen moesten noodgedwongen het menu voor hun jongen aanpassen: lees er hier meer over. 

Kortom, alles moet meezitten om je kroost succesvol te laten opgeroeien. En dat geldt voor ons mensen eigenlijk ook.

 

De uil als symbool

De wetenschappelijk naam van de steenuil is Athene noctua. Dit verwijst naar de Griekse godin Athena die altijd wordt afgebeeld met een steenuil, als symbool van kennis, wijsheid en scherpzinningheid.

Elke steen is uniek, net als degene die het beeld ontvangt. Een mooi cadeau voor iemand die een mijlpaal heeft bereikt.

      Cadeau voor promotie of directeur  Dit beeld heet 'Doel bereikt'

Deze uil heeft een weg afgelegd, is omhoog geklommen; letterlijk, maar ook figuurlijk: weer een stap hoger, de top bereikt en toch met beide benen op de grond blijven staan. 

 

Wilt u deze uilenbeelden bekijken in onze galerie? U bent van harte welkom in onze galerie in Milsbeek. Maar natuurlijk kunt u uw favoriete beeld ook laten versturen.

Openingstijden: elke zaterdag van 11-17 uur (op afspraak). Bel of mail voor meer info: 06-50549457 of info@mooibrons.nl

 

bronzen beelden als cadeau kopen  <-  Klik hier voor meer informatie

  

Stap in de auto als u de beelden in het echt wilt zien.  Afspraak maken voor galeriebezoek  Hartverwarmende reacties van onze bezoekers  Bronzen beelden online bestellen

Bestellen?

U heeft momenteel geen beeld in bestelling.

UPDATE BEELDEN IN DE GALERIE

Staat het beeld van uw keuze niet meer in de galerie? We gaan het weer maken, maar nog even geduld. Kijk op de pagina: 'Wanneer is dit beeld klaar' of mail ons welk beeld u graag zou willen zien: info@mooibrons.nl
Aanmelden: Update Beelden
  • iDeal logo
  • Betalen met Bancontact
  • Pinnen
  • Gezellig lunchen in de omgeving
  • Prachtige omgeving kunstgalerie
  • Wandelen in de omgeving van galerie MooiBrons
© 2010 - 2024 mooibrons | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel