Paardenbeeld 'La Lutte'

Artikel 6 van 9
€ 3.450,00 (inclusief btw)
Voorraad 1 stuk

Paardentorso’s zijn een typisch Nederlands verschijnsel. Dat realiseer ik me pas sinds kort. In Frankrijk, Duitsland, Italië... daar is vrijwel geen paardentorso te vinden in de openbare ruimte. Er zijn wel paardenbeelden (vaak ruiterstandbeelden) maar die hebben benen. Maar als je rondrijdt in Nederland kun je een heel stel paarden tegenkomen zonder benen. Sowieso hebben wij Nederlanders iets met paarden, want er staan ontzettend veel paardenbeelden in ons land. Blijkbaar kregen heel veel kunstenaars de afgelopen 70 jaar de opdracht om een paardenbeeld te maken.

 

 Mijn beeldhouwcarrière begon met een paardenbeeld in opdracht.

Een paard mét benen. Maar na een aantal paarden wilde ik ander werk maken, waarbij ik vrijer kon werken. Het is namelijk best een hele toer om een paard te boetseren dat fysiek precies klopt en ook nog optimale gelijkenis vertoont het paard van de eigenaar. En aangezien ik nogal perfectionistisch ben aangelegd, ben ik er heel lang mee bezig, want het kan altijd beter.

paarden beelden   paard beeld

 

Kortom, ik wilde meer vrijheid hebben. Natuurlijk moesten kracht en beweging voorop staan, maar ik nam de vrijheid om die dynamiek vooral in het paardenlijf te stoppen en minder in de benen. In de paardensport en vooral in het dressuurrijden is het belangrijk dat het paard de bewegingen perfect volgens de regels uitvoert. Dit paard heeft de vrijheid om te bewegen zoals hij zelf wil. Met gestrekte hals, als in protest.

 

La Lutte: dit is de symbolische betekenis van dit paardenbeeld              

'La lutte' is Frans en het betekent: de strijd, de ontworsteling. Het staat voor de levensfilosofie dat je niet moet blijven steken in een situatie die te beperkend is of niet langer acceptabel. Worstel je los en ga je eigen weg, al lijkt die in eerste instantie misschien niet ideaal. Dit kan je persoonlijk leven betreffen, maar even goed een situatie op zakelijk gebied. Meestal blijkt pas achteraf dat je de juiste beslissing hebt genomen. Dan is het tijd om jezelf te belonen voor de gemaakte keuzes, bijvoorbeeld met dit beeld.

Symbolisch beeld voor weg naar de vrijheid

Bronzen paardentorso 'La Lutte' op een sokkel van 30 x 40 cm. 

Dit paardenbeeld is 52 cm hoog (incl. sokkel) en 54 cm breed. Het staat mooi op een zuil van 90 cm hoog en biedt dan een imposante aanblik. Maar deze paardentorso staat ook mooi op een smallere hoge sokkel, bijvoorbeeld 10x10cm x 120 cm hoog met een voetplaat van 35x35 cm.

 

Paardenbeelden bekijken

Wilt u een van deze beelden bekijken in de galerie? Paardenbeelden zijn altijd moeilijk te fotograferen. Deze paardentorso moet u gezien hebben om er een goede indruk van te krijgen. Dit is een van onze grotere paardenbeelden. Heeft u een ruim huis? Zou het passen in uw interieur? Natuurlijk staat zo'n bronzen beeldhouwwerk ook prachtig in uw tuin of op het terras.

 

Kleinere paardenbeelden

paardenbeeld van brons in huis of tuin

In de collectie paardenbeelden hebben we ook paarden die qua formaat mooi op een bureau of sidetable staan.

 Bronzen beelden van paarden

Wilt u deze paardenbeelden 'in het echt' bekijken? U bent van harte welkom in onze galerie in Milsbeek (onder Nijmegen).

Openingstijden: elke zaterdag van 11-17 uur (op afspraak). Heeft u vragen of wilt u een tijdstip afspreken? Bel of mail: info@mooibrons.nl of 06-50549457

 

Stap in de auto als u de beelden in het echt wilt zien.  Afspraak maken voor galeriebezoek  Hartverwarmende reacties van onze bezoekers  Bronzen beelden online bestellen

Bestellen?

U heeft momenteel geen beeld in bestelling.

UPDATE BEELDEN IN DE GALERIE

Staat het beeld van uw keuze niet meer in de galerie? We gaan het weer maken, maar nog even geduld. Kijk op de pagina: 'Wanneer is dit beeld klaar' of mail ons welk beeld u graag zou willen zien: info@mooibrons.nl
Aanmelden: Update Beelden
  • iDeal logo
  • Betalen met Bancontact
  • Pinnen
  • Gezellig lunchen in de omgeving
  • Prachtige omgeving kunstgalerie
  • Wandelen in de omgeving van galerie MooiBrons
© 2010 - 2024 mooibrons | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel