Trekpaard - bronzen beeld

Artikel 1 van 9
€ 2.150,00 (inclusief btw)
Voorraad 1 stuk

Bronzen beelden paarden - trekpaard

"Dit was wat je zag als je vroeger achter de ploeg liep op het land. Jos komt van een boerengezin met zeven kinderen. Ze hadden een gemengd bedrijf en op de boerderij was het hard werken, want zijn vader deed alles nog met een paard. Zo’n paard als dit trekpaard. Als klein menneke mocht Jos wel eens mee als zijn vader ging ploegen. Achter dat enorme paard, in het spoor van de open gespleten aarde. Grote stampende hoeven, verontrustend gesnuif, zijn vader tierend als het paard ermee wilde stoppen. Want het viel niet mee, al was het paard nog zo sterk, de kleigrond van Maas en Waal was zwaar."

Bekijk hier paardenbeelden van Roswitha Wiedijk  Dit is een eerbetoon aan dat paard en alle paarden die zo hard hebben gewerkt.

 

Bronzen beeld maken is een eeuwenoud ambacht. Alles is handwerk en daardoor is elk beeld echt uniek. Zo zijn de kleuren nooit hetzelfde: dit trekpaard is donkerder van kleur dan het andere trekpaard waar foto's van te zien zijn.

De maten van het beeld zijn (hxb): 33 x 34 cm, inclusief sokkel van marmer.

 

Paardenbeeld - bronzen trekpaard Kracht en beweging 

Een Brabants of Zeeuws trekpaard staat echt voor het Hollandse doorzettingsvermogen. Al moet je ploegen door de zware klei, niet opgeven en dóórgaan.

 

Wilt u dit bijzondere paardenbeeld 'in het echt' bekijken? Elk trekpaard is uniek wat patine en aftekeningen betreft. Spreekt deze donkerbruine kleur u juist aan? Houd er dan rekening mee dat het volgende beeld er anders uit zal zien.  

Stap in de auto als u dkit trekpaard in het echt wilt zien.

Openingstijden: We verwelkomen u graag in onze galerie in Milsbeek. We zijn elke zaterdag van 11-17 uur op een af te spreken tijdstip open (wij hanteren tijdslots van 1,5 uur). Heeft u vragen of wilt u meer informatie over een van onze beelden? Mail: info@mooibrons.nl of bel: 06-50549457

Bronzen trekpaard in galerie bekijken

 

Is onze galerie te ver weg of bent u niet zo mobiel? 

U kunt dit beeld ook online bestellen, maar het is wel zwaar. Ophalen of laten ophalen heeft de voorkeur, maar versturen zou kunnen.

Dit bronzen trekpaard is behoorlijk zwaar  <- Klik hier voor meer informatie

 

Bestellen?

U heeft momenteel geen beeld in bestelling.

UPDATE BEELDEN IN DE GALERIE

Staat het beeld van uw keuze niet meer in de galerie? We gaan het weer maken, maar nog even geduld. Kijk op de pagina: 'Wanneer is dit beeld klaar' of mail ons welk beeld u graag zou willen zien: info@mooibrons.nl
Aanmelden: Update Beelden
  • iDeal logo
  • Betalen met Bancontact
  • Pinnen
  • Gezellig lunchen in de omgeving
  • Prachtige omgeving kunstgalerie
  • Wandelen in de omgeving van galerie MooiBrons
© 2010 - 2024 mooibrons | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel