Tuinbeeld 'La bataille des chevaux'

Artikel 3 van 10
€ 7.200,00 (inclusief btw)
Voorraad 1 stuk

"La bataille des chevaux" is groot bronzen paardenbeeld.

Om dit grote bronzen beeld te waarderen hoef je geen paardenliefhebber te zijn. Die zien liever een paard met benen eraan. Bij het zien van een paard denken ze aan rijtochten en wedstrijden, aan benen inzwachtelen en hoeven uitkrabben. Paardenbenen staan voor hen voor de gangen van een paard: stap, draf en galop. Voor de kracht en beweging die je voelt als je op een paard zit.

 

Sneller, hoger, sterker

La bataille des chevaux  betekent de strijd van de paarden. Lang hebben we geaarzeld: noemen we dit beeld "La bataille des chevaux" of "Pas des deux"? Het is niet echt een gevechtsstrijd, maar ook geen dans tussen twee geliefden. Eigenlijk gaat het over competitie, de strijd om te winnen, maar op een sportieve manier. Wie is de mooiste, de beste, de snelste... Het verbeeldt de Olympische waarden: CITIUS ALTIUS FORTIUS

 

Exclusief, duur huwelijkscadeau - bronzen beeld twee paarden

Naast een gevoel van competitie verbeelden deze twee paarden ook samenzijn en rekening houden met elkaar. Een voorwaarde voor een eerlijke strijd, waar je met elkaar het beste uit jezelf haalt.

 

Kunstwerk als huwelijksgeschenk

Het beeld is ook te zien als een dans, een duet van twee dansers. Een spel van aantrekken en afstoten, om elkaar heen draaien en elkaar vinden. Een dans met expressie, persoonlijkheid en passie. Ook deze paarden laten een kunstzinnige krachtmeting zien, een momentopname waar de passie oplaait, maar waarbij het evenwicht toch bewaard blijft.

Dit kunstwerk vormt dan ook een prachtige bekroning van een unieke relatie: schitterend als huwelijksgeschenk voor een bruidspaar, maar ook een perfecte uiting van een gepassioneerd samenzijn. Een onvergetelijk cadeau. Prachtig voor in huis, maar ook geweldig voor in de tuin, een beeld dat nooit zal vervelen.

 

Liefhebber van paarden, natuur én van kunst?

Dit bronzen beeld toont twee paardentorso's, in verschillende kleuren gepatineerd, op een sokkel van gepolijst hardsteen, maten: 56 x 53 x 40 cm (plaatsen op zuil of sokkel van bijvoorbeeld 40x40cm en ca. 90 cm hoog); een perfect beeld voor in de tuin, voor in úw tuin...

Wie van paarden houdt, ziet het liefst een paard met alle vier de benen eraan en het liefst in een natuurlijk beweging: in galop, dravend of uitkijkend over de wei. Maar kunstliefhebbers houden daar vaak juist niet van. Zij vinden dit een te realistische benadering en zoeken naar iets anders: kracht, beweging, een confrontatie, iets wat tot nadenken stemt, wat symbool staat of een bepaald gevoel oproept. Dit beeld valt in deze categorie, maar wel gemaakt met kennis van het paardenlichaam. Pas als je weet hoe het eruit moet zien, weet je wat je weg kunt laten.

 

Een bronzen beeld als monument

Dit beeld vormt ook een mooie herinnering of eerbetoon aan twee mensen die van paarden hielden. Maar je hoeft natuurlijk geen paardenliefhebber te zijn om dit beeld mooi te vinden. Wie enthousiast wordt van de combinatie kracht, beweging en schoonheid, zal dit kunstwerk zeker weten te waarderen.

 

Uw tuin, een rijk bezit

in de coronatijd hebben we onze tuin nog meer leren waarderen. Een tuin, hoe klein ook, is belangrijk. Vanuit je huis over je eigen stukje aarde kunnen lopen is een rijk bezit dat we koesteren en zo mooi mogelijk maken.

Bent u al heel lang van plan uw tuin te verfraaien met een mooi bronzen beeld? Of bent u, door het gedwongen thuiszitten, uw tuin nu met andere ogen gaan zien? U kunt uw tuin vast nog veel mooier en aantrekkelijker maken dan hij al is. Ontdek nieuwe plekken voor planten, hagen en bloemperken. Hergroepeer de tuinaccessoires, probeer een andere plek uit voor het tuinmeubilair, bekijk het terras en het groen van het gras en de bomen, hoe zou een kunstwerk passen in dit geheel? 

 

Wij zouden dit beeld graag houden maar we hebben weinig ruimte in onze galerie. Voorheen zaten we in een grote loods waar we alles onder één dak hadden: bronsgieterij, atelier en galerie. Dat was mooi omdat we het hele proces konden laten zien aan onze bezoekers: de smeltovens, de gietapparatuur met kabels en katrollen, ketels voor de gietwas, alles wat nodig is voor het afwerken: straalcabine, slijpmachines, het vele gereedschap, van grof naar fijn, de toorts voor het patineren met de vlam en  werktafels vol halfafgewerkte beelden. 

Bronzen beelden paarden

Maar inmiddels zijn we verhuisd. De galerie met atelier is gescheiden van de bronsgieterij met werkplaats. In onze nieuwe galerie met veel ramen, mooi licht en een fijne sfeer komen onze beelden veel beter tot hun recht, maar we hebben wel minder ruimte. Dus moeten we keuzes maken. Welk beeld mag blijven, welk beeld zou ook mooi passen in een ander interieur. Een interieur met royale ruimtes of een vrije plek voor het raam. Met een entree die om een blikvanger vraagt of een living waar klassiek en modern samengaan. Dit mooie paardenbeeld zou een terras nog fraaier maken en prachtig als het te zien is vanuit huis. En denk aan de tuin, aan úw tuin.

Onze galerie heeft geen tuin, maar wie wel een tuin heeft weet: dit bronzen beeld zou een onveranderlijk element vormen tijdens alle seizoenen. Te midden van een steeds veranderende omgeving laat u zien waar liefde voor paarden, kunst en natuur toe kan leiden...

 

Kijk voor meer tuinbeelden:

bronzen beelden met korting

Wilt u een van deze beelden bekijken in onze galerie in Milsbeek? U bent van harte welkom. Bedenk dat een bronzen beeld eeuwig meegaat. Een duurzamer cadeau bestaat bijna niet. U koopt het dus niet alleen voor uzelf, maar ook voor de generatie na u.

 

Bronzen beelden voor in de tuin

Bijna al onze beelden kunnen online besteld worden, maar we verwelkomen u graag in onze galerie in Milsbeek. We vragen u wel een afspraak te maken, ook als u zaterdag wilt komen. Alle andere dagen zijn we namelijk druk bezig met de beelden in onze bronsgieterij en atelier.

Openingstijden: elke zaterdag van 11-17 uur (op afspraak). Heeft u vragen of wilt u meer informatie over een van onze beelden? Mail: info@mooibrons.nl of bel: 06-50549457

 

Wij kunnen de meeste beelden per post versturen, maar een groter tuinbeeld kunnen we ook bij u thuis bezorgen. Wilt u zien hoe het staat in uw huis of tuin? Neem dan contact op.

bronzen beeld huwelijk  <- Klik hier voor meer informatie

  

Stap in de auto als u de beelden in het echt wilt zien.  Afspraak maken voor galeriebezoek  Hartverwarmende reacties van onze bezoekers  Bronzen beelden online bestellen

 

Bestellen?

U heeft momenteel geen beeld in bestelling.

UPDATE BEELDEN IN DE GALERIE

Staat het beeld van uw keuze niet meer in de galerie? We gaan het weer maken, maar nog even geduld. Kijk op de pagina: 'Wanneer is dit beeld klaar' of mail ons welk beeld u graag zou willen zien: info@mooibrons.nl
Aanmelden: Update Beelden
  • iDeal logo
  • Betalen met Bancontact
  • Pinnen
  • Gezellig lunchen in de omgeving
  • Prachtige omgeving kunstgalerie
  • Wandelen in de omgeving van galerie MooiBrons
© 2010 - 2024 mooibrons | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel